пʼятниця, 31 березня 2017 22:39

5-річного Клима матір закрила собою від осколків

Автор: Facebook
  5-річний Клим Клименко
5-річний Клим Клименко

5-річному Климу Клименку з Краматорська Донецької області збирають гроші на лікування. Йому потрібно зробити операцію на нозі. Травму хлопчик отримав під час обстрілу міста бойовиками 2 роки тому. Для операції потрібно зібрати €14,5 тисяч - близько 4 млн грн.

"У лютому 2015-го Клим потрапив під обстріл зі своєю мамою по дорозі з дитсадка додому. Вона загинула на місці, накривши дитину собою. Батько Олександр в цей час був у відрядженні в іншому місті. Клима в лікарню привезла стороння жінка. У дитини були перебиті обидві ноги, ліва рука і осколкові поранення по всьому тілу. Лікарі Краматорська провели перші операції. Кілька днів хлопчик був у реанімації у важкому стані", - пояснює 38-річна Тетяна Шатохіна з Харкова. Туди перевезли Клима з краматорської реанімації.

Вже рік Тетяна живе з батько хлопчика Олександром. Познайомилися в лікарні, коли її 14-річна донька Анастасія перебувала в одному відділенні з Климом. Кілька місяців тому Тетяна Шатохіна і Олександр Клименко одружилися. Разом з ними живуть троє дітей - Анастасія, Клим і його брат 8-річний Савелій. Вп'ятьох розмістилися в однокімнатній квартирі Тетяни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина 5-річного хлопчика, який врятував із вогню діда, не може виплатити борг за будинок

Торік влітку Климу робили операцію на руці у Німеччині. Її оплатила благодійна організація. Тепер потрібно терміново оперувати праву ногу. Через попадання осколка відбулася деформація колінного суглоба.

Автор: Facebook
  Сім'я Тетяни Шатохіної і Олександра Клименка
Сім'я Тетяни Шатохіної і Олександра Клименка

"Так как Клим растет, деформация колена идет все больше. Нога выворачивается наружу. Это влияет на позвоночник и внутренние органы. У Клима осколки по всему телу. Есть два в голове. От этого у ребенка частичная потеря зрения на одном глазу", - додає 36-річний Олександр Клименко. Лікарі радять осколок за оком не чіпати. Він закапсульований і свою найбільшу шкоду вже завдав. Ще один - у потилиці. Він розташований неглибоко, тому його видалять згодом. Кожні півроку Клим має проходити обстеження, щоб слідкувати за станом осколків.

Охочі можуть надсилати кошти на карту Приватбанку - 4149 6258 0387 9566. Отримувач - Клименко Олександр Володимирович, батько Клима.

Зараз ви читаєте новину «5-річного Клима матір закрила собою від осколків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути