Ексклюзиви
вівторок, 09 вересня 2008 09:18

59-річна француженка народила трійню

59-річна мешканка Франції народила трійню: двох хлопчиків і одну дівчинку. Вагітність стала результатом процедури екстракорпорального запліднення, проведеної у в"єтнамській клініці.

Немовлята вагою 2,1, 2,3 і 2,4 кілограма з"явилися на світ шляхом кесаревого розтину в паризькій лікарні Кошин в суботу увечері. За словами лікарів, стан матері і дітей не викликає ніяких побоювань, повідомляє Лента.ру.

Немолода жінка, в"єтнамка за походженням, була вимушена звернутися до послуг в"єтнамських лікарів, оскільки у Франції їй було відмовлено в лікуванні безпліддя через вікові обмеження. Згідно з законами, французькі клініки не можуть проводити екстракорпоральне запліднення жінкам старше 45 років.

Повідомлення про незвичайні пологи викликало бурхливу полеміку у Франції, а представники консервативних кіл використовували його як привід для атаки на репродуктивні технології в цілому. "В даному випадку науковий прогрес не приніс користі людству", - заявив журналістам глава Католицької церкви Франції кардинал Анрде Ван-Труа (Andr Vingt-trois ).

Відзначимо, що обмеження на вік пацієнток, що проходять ЕКО, діють практичних у всіх розвинених країнах. У зв"язку з цим найбільш вражаючі випадки пізнього материнства останніми роками фіксуються в країнах з менш розвиненим законодавчим регулюванням сфери медичних послуг. Так, якийсь час найстарішою матір"ю в світі стала 70-річна індійка, що народила близнят за допомогою ЕКО. Попередня рекордсменка, 66-річна іспанка, що народила двійнят, змогла пройти ЕКО в США, приховавши свій вік від лікарів.

Зараз ви читаєте новину «59-річна француженка народила трійню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути