четвер, 21 червня 2007 10:08

50 українців не захотіли повертатися із сектора Газа

50 українців не захотіли повертатися із сектора Газа
Сьогодні вранці літак із евакуйованими українцями благополучно приземлився в міжнародному аеропорту "Бориспіль" під Києвом, пише "Сєгодня". Всього повернувся 91 українець, 65 із яких – діти, а 26 – жінки.

Як повідомили у Міністерстві оборони, евакуйованих з Омену (столиця Йорданії, де після евакуації з Палестини перебував 91 українець) доставив о 4 ранку пасажирський літак ТУ-154, завантажений провіантом, водою та групою військових. Літак для евакуації було терміново надано Міноборони на прохання МЗС.

У аеропорту переселенців зустрічали міністр закордонних справ Арсеній Яценюк і міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, співробітники МНС і "швидкої допомоги", а також родичі.

За словами Шуфрича, в секторі Газа поки що залишилися 50 осіб, які не побажали залишити Палестину, але МЗС та МНС готові будь-якої хвилини допомогти їм евакуюватися.

12 осіб з числа евакуйованих, залишаться у Києві, для них передбачено проживання та харчування.

"Україна є першою країною, яка провела евакуацію своїх громадян, після нас залишилась Росія та інші країни", - сказав він, зазначивши, що Україна готова допомогти в евакуації громадянам інших країн, зокрема Росії.

Переговори щодо евакуації українців тривали 4 дні і були пов"язані з необхідністю надання гуманітарного коридору, про що Україна вела консультації з усіма політичними силами, які знаходяться у Секторі Газа, а також з Йорданією, Ізраїлем та Сирією.

Як відомо, у зв`язку із загостренням ситуації в Секторі Газа Палестинської національної автономії, до Посольства України в Ізраїлі звернулися громадяни України, які проживають у даному регіоні, з проханням вивезти їх за межі зони бойових дій.

Кабінет міністрів України виділив 450 тис. грн. для евакуації українців.

Зараз ви читаєте новину «50 українців не захотіли повертатися із сектора Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути