четвер, 28 липня 2016 15:26

5 історій переселенців, які відкрили власний бізнес після переїзду
22

Волонтери організації "КримSOS" перевірили ведення бізнесу 5 переселенцями, які торік отримали гранти від міжнародних організацій. Кожному учаснику виділили по 50 тисяч гривень. Кошти давали товарами та технікою, необхідною для запуску бізнесу.

Зараз усі проекти перебувають на стадії активного розвитку, кажуть волонтери. Частина з них уже окупилася.

Андрій Шафоростов з Луганської області нині живе у Вінниці. Займається розробкою програмного забезпечення для автоматизованих станцій переливання крові. Бізнес розвивається у середньому темпі. З початку цього року почав окупатись. Чоловік отримує регулярний прибуток біля 6 тисяч гривень на місяць. Постійно оновлює функціонал. Має 17 постійних клієнтів.

Автор: надане ГО "КримСОС"
 

Вікторія Грицюк з Луганської області в березні цього року відкрила в'язальну майстерню "Bella" в Івано-Франківську. Продає дитячі та дорослі в'язані речі через інтернет. Купують продукцію приватні клієнти з Херсону, Харкова, Києва. За розрахунками Вікторії, бізнес почне приносити прибуток через рік. Наразі складнощі у відсутності персоналу - всі процеси жінка виконує самостійно. Також поки що відсутня будь-яка реклама продукції. Цю ситуацію жінка намагається компенсувати участю в ярмарках та інших подіях.

Автор: надане ГО "КримСОС"
 
Автор: надане ГО "КримСОС"
 

Лілія Мавлєєва з Донецької області просуває власний бізнес в Києві. Це – студія комп'ютерного проектування одягу "Абрис". Бізнес переселенка розпочала в березні. У цій сфері має багаторічний досвід роботи – у Донецьку 10 років була власницею ательє.

Автор: надане ГО "КримСОС"
 
Автор: надане ГО "КримСОС"
 

У новій студії Лілія Мавлєєва виготовляє електронні моделі одягу. Її клієнти – київські компанії з виробництва одягу. Нещодавно за моделями жінки дизайнери виготовили власну дитячу лінію та презентували її на Kyiv Fashion Week. У планах переселенки – закупити ще одну комп'ютерну програму. Оскільки на одній програмі може працювати лише одна людина, і це не дозволяє швидко опрацьовувати замовлення.

"Перспективи розвитку великі, ринок таких послуг майже не зайнятий, рівень конкуренції низький, а сам підхід – іноваційний", - додала Лілія Мавлєєва про свій проект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Частину села, де живуть переселенці, називають Бандерштрассе"

Владимир Вовк з Донецької області зараз живе в селі Філінці на Житомирщині. Займається виробленням будівельних матеріалів з бетону: тротуарна плитка, бетонні конструкції. Свою продукцію продає в селах Любарського району. Поки бізнес окупився на третину. До кінця 2016 року переселенець планує, що окупиться повністю. Каже: найскладніше знайти помічників - ніхто з місцевих не хоче займатись цією важкою роботою.

Автор: надане ГО "КримСОС"
 
Автор: надане ГО "КримСОС"
 

Вікторія Хромова з Луганської області живе в Житомирі. Керує Центром освіти та творчого розвитку для дітей "Ginger". Бізнес запустила в кінці лютого. У центрі викладають мовні курси, проводять майстер-класи, є дитячий табір. Планується відкриття безоплатних курсів для дітей загиблих воїнів АТО. Найбільші проблеми: податковий тиск і висока конкуренція. Жінка розширює асортимент послуг.

Автор: надане ГО "КримСОС"
 
Автор: надане ГО "КримСОС"
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі переселенці захопили будинок

Проект самозайнятості переселенців був реалізований за підтримки громадської організації "КримSOS" у рамках Української Ініціативи зі зміцнення довіри (UCBI), яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Частина учасників проекту з тих, хто не отримав кошти, власними силами відкрили бізнес. У більшості переселенців бізнес стосується сфери послуг: стоматології, перукарські послуги.

Зараз ви читаєте новину «5 історій переселенців, які відкрили власний бізнес після переїзду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути