пʼятниця, 01 липня 2016 12:14

Переселенці отримуватимуть виплати тільки в Ощадбанку

Переселенці отримуватимуть виплати тільки в Ощадбанку

З 1 липня 2016 року внутрішньо переміщені особи в Україні отримуватимуть пенсії і всі інші соціальні виплати тільки у відділеннях Ощадбанку.

Про це повідомляє "Сегодня".

Як роз'яснили у фінустанові, якщо переселенець не є їхнім клієнтом, щоб не залишитися без виплат, йому необхідно виконати три дії. По-перше, він повинен терміново зареєструватися в контакт-центрі Ощадбанку за номером 0-800-210-800 для призначення часу візиту або ж підійти для цього у відділення банку за місцем проживання.

По-друге, внутрішньо переміщена особа має принести паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення або довідку про отримання пенсії, довідку переселенця або документи для отримання соціальної допомоги.

По-третє, слід укласти договір і отримати платіжну карту.

Тим громадянам, хто вже оформив карту або є клієнтом Ощадбанку, не потрібно нічого робити до закінчення терміну дії їхньої платіжної картки.

Крім того, пенсіонерам-переселенцям, які обслуговуються в Ощадбанку, з 1 серпня почнуть обмінювати платіжні картки на електронні пенсійні посвідчення з фотографією. Вони одночасно послужать і платіжною карткою.

Для отримання електронного пенсійного посвідчення також потрібно зробити три кроки. По-перше, звернутися до Пенсійного фонду за місцем проживання, написати заяву на виготовлення електронного пенсійного посвідчення, надати копію паспорта та ідентифікаційного коду та інші документи (трудову книжку, довідки про зарплату до 2001 року).

По-друге, за місяць потрібно звернутися у відділення Ощадбанку, вказане пенсіонером у заяві до Пенсійного фонду, і надати документи (паспорт, код, довідку переселенця).

По-третє, клієнту необхідно укласти з Ощадбанком договір, отримати електронне пенсійне посвідчення і зразу активувати його в касі.

Протягом першого року дії електронного посвідчення пенсіонерам потрібно кожні півроку звертатися до відділення, де його отримано, для обов'язкової фізичної ідентифікації. Далі треба звертатися туди раз на рік. Якщо пропустити термін ідентифікації, виплати призупинять.

Як роз'яснили в Міністерстві соцполітики, всі ці заходи необхідні для виявлення фіктивних переселенців і пенсіонерів, які живуть на тимчасово непідконтрольній Україні території і при цьому отримують пенсії та допомоги від держави.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці отримуватимуть виплати тільки в Ощадбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути