понеділок, 18 травня 2009 08:27

48% грошових переказів в Україну надійшли з Росії

48% грошових переказів в Україну надійшли з Росії

У 2008 році 48% усіх грошових переказів, що надійшли в Україну, були перераховані з Російської Федерації. Про це під час круглого столу повідомила начальник відділу моніторингу платіжних систем департаменту платіжних систем Національного банку України Олена Махаєва.

За її словами, у Росію торік з України було перераховано близько 30% усіх грошових переказів. "Ми були здивовані, тому що вважали, що основними каналами переказів мігрантів є Італія, Португалія, той регіон", - говорить вона.

О.Махаєва відзначила, що потоки коштів, які емігранти пересилають в Україну, кардинально перерозподілилися за останні роки.

Усього в Україну надходять кошти з 190 країн світу. Крім Росії, відзначила, О.Махаєва, 9% усіх грошових переказів надходять в Україну зі США, 6,5% - з Італії і 6% - з Іспанії.

Як повідомлялося, за прогнозами Світового банку, цього року обсяг грошових переказів по усьому світу складе близько 290 млрд. дол. США.

За словами регіонального менеджера в Україні, Грузії, Вірменії і Молдавії представництва компанії Western Union Financial Services Gmbh Михайла Бабиренка, в 2008 році, згідно з оцінкою Світового банку, обсяг грошових переказів по усьому світу склав близько 305 млрд. дол. США в країнах, що розвиваються.

Як повідомив М.Бабиренко, в Україні в 2008 р. грошові перекази склали порядку 2% ВВП. "За офіційними даними, надаваними Національним банком України, 3,4 млрд. дол. торік перемістилися з України або в Україну", - сказав він. М.Бабиренко також відзначив, що, згідно з даними НБУ, близько 0,5 млрд. дол. в 2008 році було перераховано із країни, а 2,9 млрд. дол. перерахували в Україну трудові мігранти.

За матеріалом Finance.ua

Зараз ви читаєте новину «48% грошових переказів в Україну надійшли з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути