Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2018 12:45

3-річному Остапові Паничу загрожує повна глухота - терміново потрібна операція

3-річному Остапу Паничу з Херсона потрібна операція зі встановлення слухових імплантів. Лікарі неправильно поставили діагноз і рік лікували від аутизму. Дитина пройшла курси медикаментозної стимуляції мозку, що збуджують нервову діяльність, і прийняла багато непотрібних ліків. Недавно у хлопчика виявили двосторонню сенсоневральну приглухуватість 4 ступеня.

  Трирічному Остапу Паничу з Херсону потрібна операція зі встановлення слухових імплантів
Трирічному Остапу Паничу з Херсону потрібна операція зі встановлення слухових імплантів

Виявилося, Остап просто не чув батьків, тому не міг спілкуватися з ними. Ніякого аутизму у дитини не було.

"На сьомому місяці вагітності лікар зробила УЗД і стала щось швидко-швидко друкувати. Я запитала: "Щось не так, погано?" А лікар відповіла: "Ну, може, дитина 10 днів поживе і все ...". У мене перехопило подих, я ледве-ледве дійшла до своєї палати", - розповідає Лариса, мати хлопчика.

Незабаром після кесарого розтину народився Остап вагою 1 кг 250 грамів. До року і восьми місяців розвивався нормально, вчасно навчився повзати і ходити, почав говорити, вимовляв "мама", міг показати, де носик, очі. Але вже в рік і 10 місяців немов зупинився в розвитку. Перестав реагувати на ім'я. У два роки хлопчик вже нічого не говорив, пропало навіть слово "мама".

Невролог навіть звинуватила матір у паніці, що вона перебільшує проблему. Потім психіатр поставив діагноз "аутизм" і відправив на заняття з дефектологом. Це не допомагало і батьки повезли хлопчика до Одеси в центр слуху та мовлення, де йому одягли слухові апарати. Він почув сигнал, і вперше за останній рік відреагував на нього. Виявилося, що Остап практично не чує.

Поставили діагноз 4-5 ступінь приглухуватості - це поріг глухоти. Слухові апарати дитині не допоможуть, потрібно робити операцію, імплантувати кохлеарний імплант.

Професор, доктор медичних наук Мехмет Зія Озьєр, з турецької клініки Aсibadem каже: "Хлопчик буде добре чути, навчиться говорити. Згодом він зможе піти в звичайну школу. Але, вік Остапа критичний для кохлеарної імплантації, якщо не зробити операцію зараз, то потім буде пізно".

Ця клініка виставила рахунок на $20 тис. Це 546 тис. грн. Таких грошей у рідних Остапа немає.

Тел. матері - 0(50) 807 06 71 Лариса

Реквізити для допомоги Панич Остапу:

Всеукраїнська Благодійна організація "Український Фонд Допомоги"

Код ЄДРПОУ: 37241402

Поточний рахунок: 26004052718802

МФО: 300711

Банк: ПАТ "ПриватБанк" Печерська філія, м Київ.

Призначення платежу: Пожертва на лікування Панич Остапа

Також, допомогти можна відправивши СМС-повідомлення зі словом *DOBRO (ДОБРО)* на короткий номер *3809*. Вартість повідомлення 9 гривень з урахуванням податків. Послуга доступна абонентам операторів Київстар, Vodafone, Lifecell.

Зараз ви читаєте новину «3-річному Остапові Паничу загрожує повна глухота - терміново потрібна операція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути