пʼятниця, 04 квітня 2008 14:21

3 млн. українських сімей хочуть прийняти дитину-сироту

3 млн. українських сімей хочуть усиновити дитину. Такі результати дослідження, проведеного Державним інститутом розвитку сім"ї і молоді, представив Міністр України у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко під час першого засідання Організаційного комітету з підготовки і проведення в Україні в 2008 році Року підтримки національного усиновлення і інших форм сімейного виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської турботи.

Як повідомили в прес-службі Міністерства України у справах сім"ї, молоді та спорту, разом з тим, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, в Україні 102 тисячі. "Таким чином, державі достатньо лише підтримати українців для того, щоб вони могли упевнено реалізувати своє прагнення стати батьками дитини-сироти", - відзначив Міністр.

Серед перших підсумків поточного року Ю. Павленко називає стабільно позитивну динаміку усиновлення. Зокрема, минулого року в Україні було усиновлено 1784 дитину, а за перші три місяці цього року - 400 дітей.

За слоами Ю. Павленко, міцною основою для підтримки сімей, які усиновляють дітей або беруть їх під опіку, стане ціла низка заходів. Зараз ведеться робота з закріплення на законодавчому рівні одноразової державної допомоги для сімей, яка в сумі дорівнює виплатам при народженні дитини; тримісячної відпустки для одного з батьків; щомісячній допомозі на усиновлену дитину, а для дітей під опікою - збільшення щомісячної допомоги від одного до двох прожиткових мінімумів.

"Ми звертаємося у Верховну Раду з тим, щоб вона якнайскоріше підтримала ці ініціативи Президента, адже їх ухвалення дозволить щорічно більш ніж 3500 дітям знаходити міцну сім"ю", - заявив Ю. Павленко, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «3 млн. українських сімей хочуть прийняти дитину-сироту ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути