середа, 04 квітня 2007 09:10

27-річний хлопець просидів 8 років за вбивство, якого не скоював

Володимир Чухрай, який просидів у колонії посиленого режиму 8,5 років за розбійний напад із навмисним вбивством, які не скоював, вимагає повної реабілітації, матеріального та морального відшкодування та притягнення правоохоронців, винних у тому, що він був покараний, до відповідальності.

Про це розповіла народний депутат України Любов Стасів, за сприяння якої 23 березня ц.р. Чухрая звільнили.

Він розповів, що у 1998 р. у Києві було вчинено розбійний напад на подружжя бізнесменів, при якому з вогнепальної зброї вбили жінку, а чоловіка поранили. Троє оперативників, за його словами, замість того, щоб проводити оперативно-розшукові роботи, затримали знайомого Чухрая - неповнолітнього хлопця - й "вибили" з нього явку з повинною. "На другий день затримання він був змушений почати перераховувати своїх друзів", - сказав Чухрай. Із цього списку вибрали його та ще одного неповнолітнього.

Обоє не визнали своєї вини й участі в злочині, однак були засуджені, незважаючи на видимі прогалини в слідстві й на те, що доказів не було.

Пізніше справжніх учасників злочину затримали, проте Чухрая не відпустили і він продовжував сидіти у в"язниці.

Впродовж усього терміну хлопець писав скарги в усі можливі інстанції, однак звідусіль приходили відписки, й ніхто навіть не витребував справу для ознайомлення.

Як повідомила Стасів, поки ще не визначена сума відшкодування. Сам же хлопець зазначив: "Мені здається – це не відшкодовно. Мені скоро 27, а у 18 років мене посадили – ці роки не відшкодувати ніякими грошима".

Крім тогою за словами Чухрая, після затримання у його батька вимагали 10 тис. доларів, обіцяючи зняти звинувачення з сина.

За вбивство, якого він не скоював, його засудили до 14 років тюрми, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «27-річний хлопець просидів 8 років за вбивство, якого не скоював». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути