середа, 21 травня 2008 11:26

27 травня СБУ відкриє виставку УПА

Служба безпеки України 27 травня відкриє виставку, присвячену Українській повстанській армії.

Як повідомив у вівторок в Києві на міжнародній конференції, присвяченій українському національно-визвольному руху, в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, виставка буде відкрита в Києві, а потім побуває у всіх регіонах країни.

В.Наливайченко відзначив, що СБУ має намір, окрім виставки, провести круглі столи в різних регіонах України, а також роздати "правдиві брошури про воїнів УПА". "Що стосується принципової позиції СБУ - це розсекречення всієї правди, яка стосується національно-визвольного руху ", - сказав глава СБУ.

За його словами, СБУ займається розсекреченням всіх документів, а також розміщенням їх на своїй веб-сторінці і в окремих виданнях, щоб кожен мав доступ до їх змісту.

В.Наливайченко додав, що всі ці документи переконливо свідчать про те, що учасники національно-визвольного руху діяли і за кордоном, там вони організовували національні сили, а також приєднувалися до боротьби проти Радянського Союзу і окупаційного режим. "Нам нічого боятися, у нас є документи, ми з радістю їх надаватимемо МЗС для проведення будь-якого заходу", - сказав він.

"Пропоную всім рішуче взятися і йти з правдою і переконанням в тому, що за нами всі документи, які ховалися всі ці роки, і які свідчать, що національно-визвольний рух... був не тільки в Україні, але і за кордоном. Українці намагалися воювати проти Радянського Союзу", - сказав В.Наливайченко.

Він також підкреслив, що СБУ готова спростувати всі перекручені факти, що стосуються національно-визвольного руху в Україні.

Як заявив на конференції заступник міністра закордонних справ Олександр Купчишин, нинішньому і майбутньому поколінням України потрібна об"єктивна інформація про національно-визвольний рух. "МЗС намагається допомогти історикам, привертаючи диппредставництва за кордоном, представників української діаспори. Ми готові працювати і розширювати такий діалог", - додав він, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «27 травня СБУ відкриє виставку УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути