четвер, 09 березня 2017 16:04

2,6 млн гривень потрібно 10-річному Артему Мархаю для пересадки серця

Автор: Facebook
  10-річному Артему Мархаю лікарі дають рік без пересадки серця
10-річному Артему Мархаю лікарі дають рік без пересадки серця

10-річному Артемові Мархаю із села Заворичі Броварського району на Київщині потрібно терміново пересадити серце. Його діагноз - дилатаційна кардіоміопатія. Захворювання спричинило ускладнення після бронхіту.

На операцію необхідно зібрати близько $100 тис. - 2,6 млн грн. Родина таких коштів не має. Пересадку можуть зробити в Білорусі чи Індії. В останній кращі шанси швидко знайти донора, бо більше населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2-річному Ростиславу Каплуну треба терміново закрити протоку в серці

"Артемчик пройшов обстеження МРТ серця. Виявили тромб у порожнині правого передсердя. Це означає, що Артемові стає гірше. Його серце погано качає кров, звідси і з'явилися тромби", - написала волонтерка Юлія Бондаренко у Facebook про стан хлопця.

"Про пересадку серця нам сказали 3 роки тому. Але тоді йшлося, наскільки швидко це треба робити, — розповіла мати, 45-річна Тетяна Мархай. — Доти дитина була здорова. Проблеми почалися після бронхіту. Артемчик 3 тижні хворів. Кашель не минав. Педіатр приписувала антибіотики. Я вирішила, що треба йому зробити рентген.

У Київському центрі кардіології та кардіохірургії підтвердили, що серце збільшене. Але причину не встановили. Лише в Інституті педіатрії та гінекології лікар сказала, що під час хвороби інфекція потрапила в кров. Це призвело до ушкодження серцевого м'яза".

Зараз Артем перебуває у палаті інтенсивної терапії. Йому вводять ліки для розрідження крові, що має допомогти розсмоктатися тромбам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5-річній Маргариті Коноваловій терміново потрібно оперувати ваду серця

"Якщо так піде далі, то днів через два Артема переведуть до звичайної палати. Проте останні події показали, що стан хлопчика погіршується. Лікарі кажуть, що у дитини залишилося часу не більш ніж рік", - додала Юлія у соціальній мережі.

Реквізити для допомоги Артему Мархаю:

картка Приватбанку — 4149  4393  9339  4279 або 5167 7573 1507 2506 (для переказів у доларах).

Отримувач - Мархай Тетяна Володимирівна, телефон (098) 244-36-58.

Зараз ви читаєте новину «2,6 млн гривень потрібно 10-річному Артему Мархаю для пересадки серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути