пʼятниця, 02 листопада 2012 16:05

20 мільйонів доларів на боротьбу з туберкульозом візьме МОЗ

20 мільйонів доларів на боротьбу з туберкульозом візьме МОЗ
Фото: tsn.ua

Основним реципієнтом коштів, виділених Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією на програму "Зупинимо туберкульоз в Україні" на 2013 рік у сумі 20 млн доларів, буде нещодавно створений Український центр по боротьбі з небезпечними хворобами.

Відповідне рішення ухвалила у п'ятницю Національна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, поінформував журналістів заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ всі, хто не мертвий, то почуває себе добре - Власенко

"На засіданні Національної ради по боротьбі з ВІЛ-інфекцєю і туберкульозом обраний новий реципієнт щодо використання коштів Глобального фонду, а також субреципієнти. Головним реципієнтом буде Український центр по боротьбі з небезпечними хворобами, а субреципієнтами визначено Червоний Хрест, Державну пенітенціарну службу та інші організації", - сказав Толстанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ розкритикувало європейські протези, лінзи та серцеві клапани

Він розповів, що раніше кошти Глобального фонду боротьби з туберкульозом, ВІЛ-інфекцією та СНІДом в Україні використовувало багато державних установ, неурядових і громадських організацій. Однак протягом поточного року МОЗ ініціювало посилення ролі держави у боротьбі з цими захворюваннями. Толстанов зазначив, що неурядові організації вже не будуть реципієнтами коштів Глобального фонду, але вони надаватимуть технічну допомогу і на підставі угод теж зможуть брати активну участь у боротьбі з туберкульозом.

 

Зараз ви читаєте новину «20 мільйонів доларів на боротьбу з туберкульозом візьме МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути