середа, 03 жовтня 2012 09:02

МОЗ розкритикувало європейські протези, лінзи та серцеві клапани

МОЗ розкритикувало європейські протези, лінзи та серцеві клапани
Фото: dentalporcelain.com.ua

Державна служба з лікарських засобів назвала список неякісних іноземних препаратів, зареєстрованих в Україні. До нього увійшли брекети, імплантанти для грудей і навіть... клапани для серця.

Про це повідомляється в документі "Аналіз інформації, отриманої з іноземних систем повідомлення про продукцію, що становить серйозний ризик та зареєстрована в Україні", який опублікувала Державна служба з лікарських засобів, пишуть Комментарии .

До "чорного списку" продукції увійшли по 16 найменувань медичних виробів з Франції та Великобританії й один - з Німеччини. Зокрема, Держслужба не схвалила якість підшкірних наповнювачів для грудей Macrolane Volume Restoration Factor (VRF) (виробник Q-Med AB), які можуть призвести до раку грудей і ускладнюють діагностику органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 дітей отруїлися в дитсадку в Іллічівську: у них гострий гастроентерит

Також у списку - контактні лінзи Acuvue Oasys від Johnson & Johnson Vision Care (підвищений вміст розчинника) і біологічні клапани серця від Edwards Lifesciences (дрібні частини упаковки можуть потрапляти в організм, мігрувати, викликати запальні процеси).

Крім того, за інформацією Держліків, були відзначені порушення в упаковках медтоварів, що призводило до порушень умов стерильності цілих партій приладів. Також виявлено низку неякісних протезів колінних та кульшових суглобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держлікслужба обмежить продаж кодеїновмісних ліків

Серед усього іншого, небезпечними для здоров?я виявилися брекети DAMON 3MX від Sybron Dental: через неправильну форму брекет може призвести до зміни кута повороту хворого зуба. А неякісне стоматологічне дзеркало від Hager & Werken GmbH & Co випадає з тримача і може потрапити в організм людини.

Крім того, на всіх британських апаратах для анестезії та пов?язаних з ними обладнаннях виявилося неможливо перевірити функції дихальної системи, в результаті чого може виникнути гіпотоксичне ураження головного мозку або навіть смерть.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ розкритикувало європейські протези, лінзи та серцеві клапани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути