вівторок, 18 вересня 2012 16:15

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Лікарі та МОЗ не в захваті від ще одного місяця лікування Тимошенко

Лікарі та МОЗ не в захваті від ще одного місяця лікування Тимошенко
Фото: fakty.ictv.ua

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко перебуватиме у ЦКБ № 5 під спостереженням українських і німецьких лікарів ще мінімум місяць, повідомила глава спільної медичної комісії, перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моїсеєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко змушувала сусідку по палаті куштувати їжу на наявність отрути?

"Є необхідність залишити пацієнтку в умовах стаціонару" Укрзалізниці "під наглядом українських та німецьких лікарів на даний момент", - сказала Моїсеєнко журналістам у вівторок біля ЦКБ № 5, де екс-прем'єр проходить курс лікування.

Вона також зазначила, що це спільне рішення українських і німецьких медиків, яке було прийнято з урахуванням в тому числі і прохань пацієнтки.

За словами Моїсеєнко, орієнтовно термін перебування Тимошенко в стаціонарі буде продовжено на місяць, але можливо і на більш тривалий час залежно від ефективності запропонованих схем реабілітації.

Глава спільної комісії також зазначила, що перебування Тимошенко в стаціонарі перевищує стандартні терміни лікування.

"Стандартизоване лікування припускає, як правило, 14-21 день. Сьогодні перевищення достатньо серйозне. Ми продовжуємо стаціонарне лікування п'ятий місяць. Однак ситуація просто сама нестандартна і пацієнтка кілька особлива", - сказала Моїсеєнко.

У той же час головний лікар ЦКБ № 5 Михайло Афанасьєв відзначив, що всі розумні строки знаходження на стаціонарі пацієнтки Тимошенко давно закінчилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За Тимошенко стежать високопосадові збоченці" - "бютівець"

"Уже протягом п'яти місяців пацієнтка перебуває в стаціонарному закладі. За цей час вона пройшла значну кількість реабілітаційних процедур, які на сьогоднішній день дали позитивний результат. Цей позитив відзначають і німецькі, і українські лікарі", - сказав він.

За словами головлікаря, медична комісія не бачить об'єктивних підстав для подальшого перебування Тимошенко в лікарні.

"Проте зважаючи позиції самої пацієнтки українські та німецькі лікарі спільно прийняли рішення про те, щоб залишити Тимошенко в ЦКБ під наглядом лікарів", - підкреслив Афанасьєв.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі та МОЗ не в захваті від ще одного місяця лікування Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути