Ексклюзиви
неділя, 08 квітня 2012 19:55

156 тис. офіційних абортів зафіксовано торік, одна жінка померла

156 тис. офіційних абортів зафіксовано торік, одна жінка померла
Фото з сайту materinasametku.ru

У 2011 році в Україні зареєстровано 156 тисяч випадків переривання вагітності, що в 10 разів менше, ніж у 90-х роках.

Про це розповіла на прес-конференції начальник відділу акушерсько-гінекологічної допомоги Міністерства охорони здоров'я України Валентина Коломійчук.

"На сьогоднішній день ми маємо досить значне зниження кількості абортів, – розповідає вона. – Якщо в нас у 90-х роках було десь понад мільйон переривань вагітності, то зараз ми маємо 156 тисяч абортів. Але за бажанням жінки відбулося лише 70% із них. Це трохи більше 100 тисяч".

За словами Коломійчук, зафіксовано також смертельні випадки після аборту, які також не завжди пов'язані з тим, що переривання вагітності відбулося за бажанням жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона абортів спричинить збільшення кількості дітей-сиріт - експерт

"У нас є один випадок, коли аборт почався поза межами лікувального закладу й жінка померла. Однак ми не повинні також забувати про те, що сьогодні ми маємо досить багато соціально обумовлених хвороб. І якраз цей випадок – це жінка, яка була наркоманкою", – зазначила фахівець МОЗу.

Вона також додала, що нині в країні є досить багато жінок-наркоманок, а також інших соціально неадаптованих верств населення, які вдаються до переривання вагітності такими методами.

"Проведений аборт повинен бути безпечним, здійсненим у закладі охорони здоров'я і це не повинно бути забороною. Головне, щоб забезпечити жінці якісне надання медичної допомоги в разі такої необхідності", – наголосила Коломійчук.

Зараз ви читаєте новину «156 тис. офіційних абортів зафіксовано торік, одна жінка померла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути