середа, 17 травня 2017 18:30

14-річному Василю Салу потрібна пересадка кісткового мозку - родина збирає $125 тис.

  14-річний Василь Сало з Кривого Рогу потребує допомоги  Фото: Наталія Сало
14-річний Василь Сало з Кривого Рогу потребує допомоги Фото: Наталія Сало

У березні в 14-річного Василя Сала з Кривого Рогу виявили гострий лімфобластний лейкоз - рак крові. На лікування потрібно від $125 тис. - близько 3,3 млн грн. Сім'я таких коштів не має, тому просить про допомогу.

"У кінці січня у сина піднялася висока температура. За годину спала. Після цього почав втрачати вагу. Подумала, що це від занять спортом. Він займався боротьбою. Першого березня ввечері повторилося - температура підвищилася до 40 градусів. Дала синові жарознижувальні таблетки й антибіотик. Наступного дня синові знову стало погано. У поліклініці сказали, що це вірус. Порадили продовжувати давати антибіотики. Але інших симптомів грипу або застуди не було", - розповідає матір хлопчика 40-річна Наталія Валеріївна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валерія Шабала перенесла три інсульти, в неї відмовили нирки – терміново потрібна допомога

Спочатку школяру ставили більше 4-х діагнозів. Були підозри на артрит і ревматизм. У нього викручувало ноги, не міг ходити. Виявилося, це викликала висока температура. Лікарі давали направлення до ревмокардіолога. Думали, проблеми із серцем.

"Коли прийшли результати, що підтвердили рак, призначили хіміотерапію. Повинні були б дійти до стадії ремісії за 7-9 місяців. Однак може бути довше. Після перших двох процедур "хімії" у сина стався інсульт. Після нього відновлювався місяць. Кілька разів потрапляв до реанімації. Задихався. Кілька днів тому прийшли результати аналізів з Києва. Сказали, що потрібна пересадка кісткового мозку".

Операцію з пересадки можуть зробити в Туреччині. Називають суму від 3 млн грн. Додатково потрібно оплатити реабілітацію.

"У нас державне лікування, але за фактом ми все купуємо. У лікарні не мають ні шприців, ні фізрозчину, крапельниць та систем для "хімії", - додає Наталія. - Вже витратили більше 100 тисяч гривень за два місяці. Допомагали на роботі чоловіка. Він працює далекобійником. Також кошти збирали у школі сина та в соціальних мережах - "ВКонтакте" і "Одноклассники". Тепер через них збирати не зможемо, тому що президент заборонив ці мережі в Україні".

Охочі допомогти можуть надсилати кошти на номер картки Приватбанку 4149 4991 0119 9154. Отримувач: Сало Наталія Валеріївна.

Зараз ви читаєте новину «14-річному Василю Салу потрібна пересадка кісткового мозку - родина збирає $125 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути