Ексклюзиви
середа, 17 травня 2017 12:37

Валерія Шабала перенесла три інсульти, в неї відмовили нирки – терміново потрібна допомога

Автор: Фото надала Марія Шабала
  6-річна Валерія Шабала перенесла три інсульти
6-річна Валерія Шабала перенесла три інсульти

6-річна Валерія Шабала з Ватутіного на Черкащині перенесла три інсульти. Останній був рік тому. В кінці березня дівчинку знову привезли в "Охматдит". В неї відмовили нирки. Дитина перебуває на діалізі у відділення токсикології. Їй потрібна пересадка органу. Донором може стати її мама, якщо підійде за всіма показниками. На обстеження й операцію необхідно 160 тис. грн. В іншому випадку трансплантацію нирки треба робити в Білорусі. Така операція обійдеться в €70 тис.

"Перший інсульт Валерія перенесла під час пологів, які стимулювали таблетками, бо в дитини не прослуховувалося серцебиття. А другий - на день хрестин, коли їй було 14 місяців. В неї перестали рухатися права рука і нога. Голову посмикувало. Третій інсульт у Валерії стався дома. Вона грала із старшою сестрою 12-річною Дашею. Поскаржилася, що болить голова. Згодом у донечки виявили ще і ниркову недостатність, коли вже було запізно щось робити. Після лікування відбулося поліпшення. Нас відпустили додому. Але через півроку дитині знову стало гірше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трирічна Аліна Жиркова бореться із раком крові - терміново потрібна допомога

Із березня цього року ми знову в "Охматдиті". Моє обстеження на донорство проводитимуть в інституті Шалімова. Але в нас немає вже за що його робити. Про оплату в євро боюся і думати, якщо треба буде їхати в Білорусь. Ми змушені звернутися до небайдужих людей. Без їхньої допомоги нам не справитися", - розповіла Gazeta.ua мати Марія Шабала.

Реквізити для допомоги:

Картка Ощадбанку – 4790 7000 1922 5649 (мати Шабала Марія Григорівна),

Картка ПриватБанку – 5168 7450 11706782 (батько Шабала Володимир Олексійович).

Контакти Марії Шабали – (097) 960 80 09.

Зараз ви читаєте новину «Валерія Шабала перенесла три інсульти, в неї відмовили нирки – терміново потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути