вівторок, 11 вересня 2007 12:56

14 років колонії суворого режиму - за ліки від кашлю

 Тверський суд Москви засудив до 14 років колонії суворого  режиму двох громадян Білорусі за контрабанду тисячі таблеток від кашлю "Туссал", що містять психотропну речовину.

"Олександр Чечуров і Сергій Лагун визнані винними за статтями "контрабанда психотропних речовин" і "незаконний збут психотропних речовин" КК РФ", - повідомив адвокат одного з підсудних Євгенії Черноусов.

Судом встановлено, що громадяни Білорусі привезли до Росії за замовленням тисячу польських таблеток  від кашлю - "Туссал". Замовлення здійснювалося по Інтернету співробітником наркоконтролю, який представився аптекарем. 7 березня Чечуров і Лагун були затримані співробітниками Управління Федеральної служби по контролю за незаконним обігом наркотиків Центрального округу Москви. "Туссал" є незареєстрованим в Росії лікарським препаратом, у якому міститься в малих дозах психотропна речовина, - декстрометорфан-гідробомід. Так у тисячі пігулок міститься більше 15 міліграм психотропа.

Захист підсудних заявляє про незаконність і крайню суворість вироку. "Згідно з міжнародноїю Європейською конвенцією від 1971 року у лікарських препаратах допускається вміст психотропних речовин у малих дозах, в анотації до "Туссалу" написано, що його можуть приймати навіть діти", - сказав адвокат. При цьому він наголосив, що оскаржуватиме вирок у Мосміськсуді і має намір звернутися до Європейського суду з прав людини, повідомляє Газета.GZT.Ru.

Зараз ви читаєте новину «14 років колонії суворого режиму - за ліки від кашлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути