субота, 23 червня 2012 13:07

12 родин Київщини дізналися про поховання своїх рідних, загиблих на війні
6

Фото: Фото: прес-служба УСВА

12 сімей із Київської області отримали Сертифікати Пам'яті з уточненням місця поховання, фотографією могили та картою місцевості, де поховані їхні родичі, що загинули під час радянсько-німецької війни та вважалися до цього "невідомими солдатами".

Усього в рамках проекту "Повернені імена", започаткованого Українською Спілкою ветеранів Афганістану, ідентифіковано 600 могил наших співвітчизників та знайдено 80 сімей по всій Україні.

Щоб ідентифікувати могили з написом "невідомий солдат" науково-пошукова група обробила масив архівних документів: розсекречені оперативні донесення про людські втрати, складені в 1944-1945 рр.; протоколи ексгумації та перепоховань 1945-1947 рр. загиблих та померлих від ран бійців Червоної (Радянської) Армії; інформацію, що зберігається в архівах Червоного Хреста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомого солдата знайшли в могилі Ксенії Ковальчук

Сертифікати були вручені символічно 22 червня, у річницю початку війни на території Меморіального комплексу "Національний музей історії Великої Вітчизняної Війни 1941-1945 років".

Крім того, родичам передали саркофаг з останками гвардії рядового Дзахоєва Маірбека Миколайовича, який загинув восени 1943 р. під час визволення Кіровоградщини.

"Проект "Повернені імена" називається народним саме тому, що вся робота проводиться силами лише активних членів громадської організації УСВА, жодної підтримки проекту, ні грошової, ні організаційної, з боку держави не надається", - наголосив Голова УСВА Сергій Червонописький.

Зараз ви читаєте новину «12 родин Київщини дізналися про поховання своїх рідних, загиблих на війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути