Ексклюзиви
середа, 25 вересня 2013 10:11

11 мільйонів користувачів за місяць видалили свої акаунти у Facebook

11 мільйонів користувачів за місяць видалили свої акаунти у Facebook
Фото: spletnik.ru

Більше 11 мільйонів користувачів з Великобританії і США віддалилися свої акаунти в Facebook протягом місяця, повідомляє британська газета The Daily Mail. Основною причиною видалення, згідно з даними досліджень, є бажання зберегти недоторканність приватного життя і страх перед інтернет- залежністю.

Дослідники пов'язують побоювання про вторгнення у приватне життя з діяльністю WikiLeaks, а також викриттями Едварда Сноудена, який розкрив факт стеження Агентства національної безпеки через соціальні медіа. Сноуден, який отримав тимчасовий притулок у Росії, організував виток в ЗМІ інформації Агентства національної безпеки ( АНБ) США. Він повідомив про надсекретні програми АНБ з відстеження телефонних розмов та інтернет- активності, а також про шпигунство американських спецслужб за диппредставництвами інших країн.

АНБ, за повідомленнями Сноудена, також має доступ до даних користувачів смартфонів всіх провідних виробників. Співробітники агентства мають змогу зламати такі операційні системи як iPhone, Blackberry або розробку концерну Google - Android. Викриття Сноудена викликали запеклі суперечки (як у США , так і в інших країнах) про допустимість масового негласного спостереження, межі державної таємниці та баланс між захистом персональних даних і забезпеченням національної безпеки в епоху після 11 вересня 2001.

Зараз ви читаєте новину «11 мільйонів користувачів за місяць видалили свої акаунти у Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути