неділя, 06 березня 2022 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

11 днів спротиву: ворог деморалізований і зазнає втрат - Генштаб

11 днів спротиву: ворог деморалізований і зазнає втрат  - Генштаб
Втрати авіаційної техніки російських окупаційних військ становлять 88 літаків та вертольотів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройними силами і підрозділами сил безпеки та оборони України одинадцяту добу ведуться запеклі бої з утримання визначених рубежів.

Ворог несе втрати й робить постійні спроби щодо ухилення від прямого вогневого контакту з українськими військами, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

"Угруповання сил оборони веде оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон з метою відбиття наступу ударних угруповань збройних сил окупантів, нанесення йому максимальних втрат, недопущення вторгнення їх у глибину, утримання районів території держави та створення сприятливих умов для їх розгрому і відновлення контролю за втраченими територіями, здійснює відбиття ударів засобів повітряного нападу противника", - йдеться у повідомленні.

Угруповання об'єднаних сил проводить оборонну операцію у східній частині Донецького операційного району. Основні зусилля зосереджено на обороні міста Маріуполя та нанесенні вогневого ураження переважаючим силам противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог зазнає втрат, але намагається продовжувати наступ - Генштаб

Інші угруповання проводять оборонну операцію та ведуть оборонні бої на Слобожанському та у східній частині Таврійського напрямків. Зокрема, підрозділи ДШВ зупинили колони противника, які намагалися висунутися у бік Дніпропетровщини зі сторони Балаклії.

На приморському напрямку – здійснюється оборона пунктів базування, морських портів на Чорному морі. У Миколаївській області спланували та реалізували захоплення значної кількості броньованої та автомобільної техніки противника.

На Сіверщині проводиться операція з оборони Чернігова. На Волинському напрямку здійснюються заходи щодо підготовки всієї смуги оборони у визначеній операційній зоні вздовж державного кордону. На інших напрямках частини та підрозділи ЗСУ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони з метою недопущення наступальних дій та діяльності диверсійно-розвідувальних груп противника.

Втрати авіаційної техніки російських окупаційних військ становлять 88 літаків та вертольотів. Ворожих льотчиків, які катапультувались і вижили, знайшли українські воїни. Вони вже дають свідчення про злочини путінського режиму проти людяності.

Противник намагається не втратити наступального потенціалу але, в обстановці що склалася, має великі втрати в озброєнні, техніці та особовому складі. За рахунок супротиву всього українського народу противника деморалізовано. Резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів мають вкрай низький морально-психологічний стан, через обізнаність про реальний стан справ.

5 березня російські окупанти втратили велику кількість авіаційної техніки. Три вертольоти самотужки збив морський піхотинець ВМС ЗСУ. Один штурмовик Су-25 та вертоліт ліквідували військовослужбовці оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ. Два винищувачі-бомбардувальники Су-34 збили військовослужбовці оперативного командування "Північ". Два літаки Су-30 СМ збили військовослужбовці повітряного командування "Південь".

Зараз ви читаєте новину «11 днів спротиву: ворог деморалізований і зазнає втрат - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути