Ексклюзиви
понеділок, 18 червня 2018 03:28

10 способів, як заохотити дитину читати

10 способів, як заохотити дитину читати
Обговорюйте прочитане: що сподобалося? Що було нецікавим? Чому? Фото: з відкритих джерел


Настало літо, дитина хоче відпочити після навчальних місяців в школі, але непотрібно забувати, що читати варто і влітку. Також ці способи підходять для діток, які тільки починають читати.

1. Читайте дитині вголос, навіть після того, як вона навчиться читати самостійно – якнайдовше, доки вам обом це до вподоби.

2. Обговорюйте прочитане: що сподобалося? Що було нецікавим? Чому?

3. Читайте самі – діти наслідують дорослих, а не роблять, що ті їм кажуть. Обговорюйте також і ті книжки, що ви читаєте для себе та як вони на вас впливають.

4. На перших батьківських зборах поруште питання стосовно читання на всіх уроках. Дітям необхідно читати з усіх предметів, а не лише на заняттях із рідної мови та літератури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Достатньо однієї години в авто — Супрун попередила про смертельну небезпеку

5. Навідайтеся до бібліотеки: там є не тільки чимало різних, цікавих книжок, а й найкращі у світі порадники – бібліотекарі.

6. Читайте не лише художню літературу: спробуйте інші жанри, серії книжок, енциклопедії, будь-що, аби воно тільки було текстом. Бодай візьміть кулінарну книгу й приготуйте щось разом із дитиною.

7. Скористайтеся методом підкупу: нехай обсяг кишенькових грошей, які дитина отримує щотижня, залежатиме від обсягу прочитаного чи півгодини читання "коштуватимуть" півгодини ігор.

8. Ретельно вибирайте книжки для дитини: не тільки з того, що ви читали у дитинстві, а шукайте з-поміж свіжовиданих книжок, які є ближчими сьогоднішнім дітям. Зверніться по пораду до бібліотекаря, продавця у книгарні, стежте за рецензіями, відгуками і теле- чи радіопрограмами.

9. Варто, щоб батьки (часто) говорили про читання, лише тата чи мами не досить.

10. Спробуйте книжки у різних формах – паперові, електронні книжки на мобільному телефоні або планшеті, аудіо книжки, слухайте читання книжок "з продовженням" по радіо. А також не пропускайте екранізації книжок.

Зараз ви читаєте новину «10 способів, як заохотити дитину читати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути