понеділок, 14 квітня 2008 13:44

10 місць, куди можна втекти від цивілізації

10 місць, куди можна втекти від цивілізації
Журнал Forbes Traveller вказав усім охочим вирушити на край світу напрямок руху. 10 точок планети, куди складно дістатися, важко залишатися і проблематично виїхати, але вони того варті!

Це місцини, найбільш віддалені від галасливої цивілізації та марнот світу. Щоб потрапити туди, мандрівникові знадобляться багато енергії, грошей і ще більше – цікавості й бажання пригод.

1. Антарктика

Очам змерзлого мандрівника відкривається захоплива картина: земля – величезні крижані гори, вода – айсберги, форми життя – 17 різновидів пінгвінів. Тур коштує близько $6 тис., не враховуючи вартості авіаквитків. Щоб дістатися Антарктики, доведеться летіти в Південну Америку, а потім ще два дні плисти кораблем.

2. Острів Чамб, Танзанія

Кораловий парк острова – це справжня оаза: білий пісок, прозора вода, в якій перед очима дайверів виблискують різнокольорові рибки… Рідкісні види коралів дають життя і прихисток сотням морських мешканців найвигадливіших форм і барв. Щоб потрапити на острів Чамб, мандрівники мають їхати через Занзібар – шлях довгий, далекий і витратний.

3. Мідний каньйон, Мексика

Мідний каньйон фактично складається більш ніж з 20 каньйонів, які суцільною сіткою вкривають понад 65 тис. км території. Їхня глибина – від 1000 до 1870 м. На щастя, міді тут ніколи не добували. Назву каньйон отримав через блакитно-зелений лишайник, що вкриває його стіни. Подорож до Мідного каньйону – пригода сама по собі. Поїзд по Чиуауа-Тихоокеанській дорозі їде 14-16 годин, проходячи 80 тунелів і 35 мостів. Кожен краєвид змінюється ще більш вражаючим: засушлива рівнина, величезні кактуси, вкриті соснами пагорби, задивлені в небо озера.

4. Острів Пасхи, Чилі

На цьому острові Полінезійського архіпелагу варто побувати хоча б заради славетних, але від того не менш загадкових ритуальних статуй-монолітів. А крім того – помилуватися зеленими рівнинами вулканічного острова й нескінченною панорамою блакитного неба. Прямий авіарейс із "цивілізованого світу" пролягає через Сантьяго і коштує близько $1 тис.

5. Фарерські острови, Данія

Фарерський архіпелаг складається з 18 островів, що лежать між Ісландією та Норвегією. Фахівці відзначають чудову незабруднену природу, привітність місцевих мешканців, смачну кухню і багату культурну спадщину. Якщо не рахувати кількох пересадок з корабля на корабель, до островів можна легко добратись.

6. Галапагоські острови, Еквадор

На острові можна побачити те, чого немає більше ніде: тут мешкають гігантські черепахи і ящери, схожі на юрських динозаврів. Щоб дістатися на Галапагос, треба подолати значну відстань… літаки, кораблі… і обов"язково найняти гіда.

7. Мачу-Пікчу, Перу

Руїни інкського міста Мачу-Пікчу загубилися серед гірських піків Анд. Поселення знайшли 1911 року, проте воно стало місцем масового паломництва туристів порівняно недавно. До Мачу-Пікчу можна дістатись потягом від Куско, а потім пішки…

8. Гора Кіліманджаро, Танзанія

Крижана вершина гори, найвищої в Африці, останніми роками просто тане на очах – глобальне потепління. До піку прокладено декілька маршрутів різної довжини та складності, проте їх об"єднує одне – куди б не глянув подорожній, його погляд натрапить на дивовижні краєвиди. Прямих авіарейсів до Кіліманджаро немає, тож дістатись гори можна, здійснивши кілька пересадок і подолавши на своїх двох маршрут до підніжжя.

9. Відкритий космос

У 2009 Річард Бренсон презентує проект Virgin Galactic, так звану "першу світову космолінію". Поїздка на 2,5 год., що стартує з космодрому в пустелі Могаве, коштуватиме $200 тис. з людини. Перевага цієї подорожі в тому, що мандрівник буквально землі під собою не чує від щастя – адже мало кому досі випадала нагода відірватися від цивілізації настільки далеко.

10. Тибет

Гімалайські краєвиди настільки ж чарівні, наскільки й суворі. Серед численних храмів, печер і монастирів варто побачити палац Потала (17 ст.). До Гімалаїв дістатись просто, а от рухатись у них дещо складніше – де машиною, де всюдиходом, а де й пішим ходом. Проте на місці всі труднощі будуть винагороджені. Перша рейтингова система.

Зараз ви читаєте новину «10 місць, куди можна втекти від цивілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути