вівторок, 12 червня 2007 17:02

1 млрд євро коштуватимуть Києву готелі на Євро-2012

Мінімальна сума інвестицій у будівництво і реконструкцію готелів до проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року складатиме більше 1 млрд євро, повідомила начальник відділу регіонального розвитку Державної служби туризму і курортів Міністерства культури і туризму Людмила Мещерських.

- При форматі чемпіонату у 18 команд мінімальний обсяг необхідних інвестицій складе більш 1 млрд євро. Сюди входить і будівництво, і реконструкція вже існуючих готелів, - сказала вона в ході форуму "Девелопмент готельної нерухомості" в Києві у вівторок.

Мещерських, посилаючись на дані Федерації футболу України, нагадала, що міста, які приймають групи учасників чемпіонату, повинні мати як мінімум 5,5 тис. номерів чотири- і п"ятизіркових готелів (на даний час - 1,6 тис.), а також 5,6 тис. номерів у тризіркових готелях (3,9 тис.).

Мещерських також відзначила, що будівництво бракуючої кількості готелів у Києві можна замінити будівництвом невеликого мікрорайону, житловий фонд якого після проведення чемпіонату міг би бути наданий молодим сім"ям у рамках молодіжного кредитування.

-У нас була пропозиція провести таку програму: побудувати невеликий мікрорайон, у якому б держава узяла б на себе будівництво інфраструктури, а компанії, які хочуть вкласти інвестиції, побудували б житло - звичайні житлові будинки, які потім могли б бути реалізовані в рамках молодіжних житлових кредитів, - сказала вона.

За даними Мещерських, у даний час в Україні 6540 місць розміщення, зокрема 3164 санаторно-курортних і оздоровчих установ і 1232 готельних підприємства, власниками яких виступають юридичні особи, а також 2144 засобів розміщення, якими володіють фізичні особи.

За її словами, в 2006 році було побудовано 290 готелів та інших місць для розміщення, що на 76% більше, ніж у 2005 році, реконструйовано - 359 місць (на 7,5% більше).

Крім того, Мещерських повідомила, що 2006 року Україну відвідало близько 19 млн іноземних туристів, що на 7% більше в порівнянні з 2005 роком, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «1 млрд євро коштуватимуть Києву готелі на Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути