Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2020 17:48

1 грудня в Україні пройде День добрих справ

  Акція добрих ініціатив в нашій країні проходить вже третій рік поспіль
Акція добрих ініціатив в нашій країні проходить вже третій рік поспіль

В Україні 1 грудня в третій раз пройде День добрих справ #ЩедрийВівторок. Це частина глобального благодійного руху #GivingTuesday, що зародився в США, мета якого - залучити якомога більше людей в філантропічні ініціативи.

У Zagoriy Foundation, фонді, який став одним з ініціаторів Щедрого вівторка, відзначили, що для того, щоб приєднатися до акції, достатньо зробити будь-яку добру справу. Допомагати можна не тільки фінансово, але також знаннями, навичками і талантами.

"На даний момент в Україні в рамках Щедрого вівторка зареєстровано вже понад 200 благодійних ініціатив. Знайти цікаву ініціативу або зареєструвати власну можна на Карті добра. А для тих, хто все ще не знає, яке добре діло зробити - можна долучитися до фандрейзингового марафону, який проходить на платформі dobro.ua, придбати сувенірну продукцію на сайтах благодійних фондів, яким довіряєте, або, скажімо, запропонувати людям похилого сусідам допомогти з оплатою комунальних платежів онлайн. Вибір хороших справ не обмежений", - йдеться в повідомленні.

У фонді також відзначили, що всеукраїнський День добрих справ вже третій рік поспіль підтримують школярі. Вони проходять Уроки доброти, які організовані фондом "Запорука" спільно з Zagoriy Foundation. Для координації їх ініціатив було створено новий напрямок - #ЩедрійВівторокДіти.

Всього, за даними Zagoriy Foundation з 2018 року до Щедрого вівторка приєдналися сотні тисяч українців, серед яких - 80 000 школярів з понад 300 шкіл з різних регіонів.

"Щедрий вівторок - це день, коли люди об'єднуються і показують, як системний підхід до благодійності змінює світ, - коментує координатор Щедрого вівторка Любов Раінчук - Звичайно, через пандемію більшість акцій відбувається онлайн, але ми не перестаємо радіти креативності українців і їх бажанням брати участь у всесвітньому русі добра".

Глобальний рух #GivingTuesday виник в США в 2012 році. Його підтримують, зокрема, такі корпорації, як Facebook і PayPal, які за останні три роки направили на ініціативи руху більш ніж $ 200 млн. У 2019 р. завдяки #GivingTuesday вдалося зібрати понад мільярд доларів по всьому світу. В Україні в минулому році в ході Щедрого вівторка на благодійні цілі було зібрано 20 мільйонів гривень. В цілому, за даними дослідження українського центру вивчення громадської думки "Соціоінформ", серед українців інтерес до благодійності значно виріс.

Всеукраїнський День добрих справ #ЩедрийВівторок як частина #GivingTuesday вперше пройшов у 2018 році. Рух з'явився завдяки ініціативній групі в складі Zagoriy Foundation, Благодійного фонду "Пігулки", "Клубу Добродіїв", а також Українського форуму благодійників.

Зараз ви читаєте новину «1 грудня в Україні пройде День добрих справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути