субота, 09 серпня 2008 19:40

У Британії обирають найдивнішу книгу

У Великій Британії розпочинається конкурс, на якому буде названа книга з найдивнішою назвою. Її обиратимуть з переможців щорічного конкурсу на найдивнішу назву, який проводиться журналом Bookseller з 1978 року.

Почесний лауреат визначатиметься онлайн-голосованням на сайті журналу. Лауреата оголосять 5 вересня, і він отримає традиційний приз - ящик кларета.

Минулого року приз отримав самовчитель "Почніть з власних ніг, якщо закінчити відносини" (If You Want Closure in Your Relationship, Start With Your Legs) американця на ім"я Біг Бум (Big Boom). За нього в мережі проголосували більше людей, ніж за лауреата Букера Букерів, який дістався серові Салману Рушді (Salman Rushdie).

Конкурс був заснований на книжковому ярмарку у Франкфурті. Його першим переможцем став твір "Записки другого міжнародного семінару з голих мишей" (Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice).

Також лауреатами були книги "Населення та інші проблеми" (Population and Other Problems, 1982), "Повторне використання старих могил" (Reusing Old Graves, 1995), "Бур"яни в світі, що змінюється" (Weeds in а Changing World, 1999) і "Життя з божевільними сідницями" (Living With Crazy Buttocks, 2002), повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину « У Британії обирають найдивнішу книгу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути