середа, 21 січня 2009 09:49

Судновласник Фаїни вирішив збільшити суму викупу

Переговори з піратами про звільнення моряків Faina неймовірно важкі. Але вони тривають.

Судновласник захопленого піратами судна Fainа вирішив збільшити суму викупу.

"Розуміючи всю складність ситуації, судновласник в даний час йде на безпрецедентні кроки. Ним в черговій і, напевно, все ж таки - востаннє ухвалюється рішення про збільшення суми викупу сподіваючись на прояв елементарної розсудливості і з боку піратів", - мовиться в прес-релізі судновласника, розміщеному на сайті інтернет-видання "Морський бюлетень - Совфрахт" у вівторок.

"Природно, до безкінечності процес підвищення суми тривати не може", - йдеться в повідомленні. Судновласник нагадує про відповідну резолюцію Ради Безпеки ООН від 16.12.2008 і про те, що "є і елементарні межі фінансових можливостей".

У повідомленні зазначається, що судновласником зроблено все для формування прийнятної суми викупу, і сподіватися на те, що він зможе задовольнити зростаючі апетити піратів - нереальність і наївне. Вся складність ситуації обумовлена характером вантажу Faina інтерес до якого (і не тільки на Африканському континенті), не "проявляє тільки лінивий".

"Звідси безліч явних і високопрофесійно прихованих сил, що втручаються в надчутливий переговорний процес: від піратської принцеси Мішель Лінн Балларен до Союзу шаріатськіх Судів", - йдеться в повідомленні.

Судновласник відзначає, що пірати, які набили руку в злочинному бізнесі, розігрують комбінації з перманентним делегуванням повноважень парламентерів один одному, не забуваючи кожного разу істотно підвищувати суму викупу.

"У цьому можна убачати, щонайменше, один позитивний аспект - серед піратів є тверезомислячі, що дозволяє все ж таки сподіватися на швидке і благополучне завершення цієї нескінченно обридлою всім драматичної історії", - йдеться в прес-релізі.

"Переговори з піратами про звільнення моряків Faina неймовірно важкі, але вони поволі йдуть", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 25 вересня 2008 року в нейтральних водах поблизу Кенії пірати захопили українське судно Faina. Судно слідувало під прапором Беліза в Кенію і перевозило військову техніку, зокрема близько 30 танків Т-72, запчастини до бронетехніки.

На борту судна "Faina" 21 член екіпажа: 17 - громадян України, 3 - громадяни Росії, і 1 - громадянин Латвії. Капітан судна, громадянин Росії Володимир Колобков, помер незабаром після захоплення судна, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Судновласник Фаїни вирішив збільшити суму викупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути