понеділок, 11 травня 2009 17:53

Саакашвілі готовий віддати опозиціонерам відповідальні пости

Саакашвілі готовий віддати опозиціонерам відповідальні пости

Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявляє, що запропонував опозиції створити сумісну комісію, яка розробить збалансовану конституційну модель.

"Сьогодні я запропонував опозиційним групам, радикальній опозиції і відносно помірній, спільними зусиллями на паритетних основах створити конституційну комісію, яка розробить таку збалансовану конституційну модель, де буде місце і для сильного президентського інституту, і для сильного парламенту, і для незалежного суду, де інтереси кожного громадянина Грузії будуть максимально захищені, і яка відповідатиме всім конституційним вимогам сучасної європейської країни", - заявив він на брифінгу після зустрічі з лідерами опозиції і представниками парламентської меншини.

Представники опозиції заявили, що переговори завершилися безрезультатно

За його словами, він також запропонував, щоб дану комісію очолив представник опозиції.

М.Саакашвілі відзначив, що опозиція зможе визначати порядок денний і всі процедури в ході роботи даної комісії, а влада у свою чергу "готова до усілякої співпраці з цією комісією".

"Я запропонував їм також почати спільну роботу над Виборчим Кодексом", - сказав М.Саакашвілі, відзначивши, що "сьогодні які б вибори не проводилися, всі радикальні групи говоритимуть, що погодяться лише з тими результатами, де вони переможуть".

"А для деяких груп вибори, це шанс ще більше загострити ситуацію. Так давайте домовимося про таку систему, де ніхто не почне опротестовувати підсумки виборів", - заявив він.

За його словами, він запропонував і спільну роботу над реформою судової системи, а також запропонував співпрацю в різних структурах.

"Я готовий побачити представників різних опозиційних груп на різних відповідальних постах", - заявив М.Саакашвілі.

Він також повідомив, що запропонував опозиції справедливу кількість місць в спостережницькій раді громадського телебачення.

Також М.Саакашвілі запропонував створити на базі другого каналу ("Меоре архі") таке телебачення, де різним політичним групам буде надана можливість ділитися своєю думкою.

У той же час, представники опозиції заявили, що переговори завершилися безрезультатно.

Про це повідомили журналістам лідери опозиції, пообіцявши о 18.00 на мітингу озвучити свої подальші плани.

Переговори, що проходили в будівлі МВС, тривали близько двох годин.

"Він (М.Саакашвілі) вважає, що в країні все добре, а в нас інша думка. Зараз ми йдемо на нараду, й о 18.00 на мітингу буде зроблено серйозну заяву", - заявив лідер Об`єднаної опозиції Леван Гачечиладзе.

Екс-міністр закордонних справ, лідер партії "Шлях Грузії" Саломе Зурабішвілі повідомила, що представники опозиції "повністю донесли до Президента свої вимоги".

"Водночас ми вислухали його оцінки. Можна сказати, що його бачення й наші шляхи не перетинаються", - сказала С. Зурабішвілі.

Президент Грузії поки не коментував підсумки зустрічі, протягом дня очікується заява глави Грузинської держави.

За матеріалами Интерфакс-Украина, ИА "Новости-Грузия"

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі готовий віддати опозиціонерам відповідальні пости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути