Ексклюзиви
неділя, 08 травня 2011 13:42

Японія не має наміру відмовлятися від атомної енергетики

Японія не має наміру відмовлятися від атомної енергетики

Незважаючи на  ядерну кризу після аварії на АЕС "Фукусіма-1", Японія не має наміру відмовлятися від атомної енергетики. Про це заявив заступник генерального секретаря уряду Японії Йошіто Сенгоку.

За його словами, Японія "і надалі дотримуватиметься курсу розвитку атомної енергетики в якості одного з основних напрямків національної політики ".

Й. Сенгоку зазначив, що уряд не має наміру припиняти роботу АЕС в країні, крім "Хамаокоми" в центральному регіоні країни.

Раніше японський прем'єр Наото Кан вимагав припинити роботу трьох реакторів. Дане рішення було прийнято в зв'язку зі зростаючими побоюваннями з приводу того, що наступний сильний землетрус може спричинити нову ядерну кризу.

Нагадаємо, сьогодні, 8 травня в 8:18 за місцевим часом, на північному сході головного японського острова Хонсю стався новий землетрус магнітудою 4,6.

11 березня в Японії стався руйнівний землетрус магнітудой 9,0, за яким послідувало цунамі. Стихійні лиха зруйнували інфраструктуру північно-східних районів країни і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, вибухів і витоку радіації.

Зараз ви читаєте новину «Японія не має наміру відмовлятися від атомної енергетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути