субота, 19 травня 2012 21:09

У Києві виготовили найменшу давньоруську сокиру та показали шпагу-змію
18

Демонстрація шпаги-змії на шоу "Сталева грань"
Фото: Фото: Євгеній Жаровський
Демонстрація кинджалів на шоу "Сталева грань"
Дівчата з колективу "Джа Сур'я" Dance Group виконали танець у стилі трайбл "Балканське літо"
Учасники клубу історичної реконструкції "Росичі" продемонстрували шабельні бої
Учасники клубу історичної реконструкції "Росичі" продемонстрували шабельні бої

Сьогодні у Києві стартувало міжнародне ножове шоу "Сталева грань". І першого ж дня на ньому встановили кілька рекордів.

Розпочалося все з виготовлення майстрами ковальської справи Дмитром Сокрутою, Петром Федорякою та Владленом Шелюгом найменшої давньоруської сокири. Після кількох годин праці вони створили "міні-зброю" з розмірами металевої частини 11,68х23,87х36,25 мм.

Об 11.30 стартувало встановлення рекордів в категорії "Спорт. Спортивна підготовка". Артист Національного цирку Сергій Шадрін почав виконувати трюки: "Дуплет" - кидав ножі у мішені, розвішані впритул до його асистента Андрія Горая, "Небезпечний жонглювання" - однією рукою перекидав м'ячики у повітрі, а іншою метав ножі у ту ж мішень (цього разу вона була одна), "Сліпий снайпер" - метання ножів з мішком на голові у мішені біля асистента, "П'ятий вимір" - метання ножів з мішком на голові у мішені біля асистента, балансуючи на циліндрі, "Шпори ковбоя" - метання взуття зі шпорами-ножами у мішені біля асистента, а також "Чортова рулетка" - мабуть, найскладніший, коли треба балансувати на дошці, що тримається на бокалах, метаючи ножі у рухому мішень біля асистента, який крутить руками перекладину.

Своїми результатами Шадрін залишився незадоволений.

"Показав 50% від того, що можу. Не знаю, що завадило: чи незвичне місце, чи багато людей...", - розповів він у коментарі Gazeta.ua.

Після цього на центральному майданчику один за одним відбулися виступи: дівчата з колективу "Джа Сур'я" Dance Group виконали танець у стилі трайбл "Балканське літо", учасники клубу історичної реконструкції "Росичі" продемонстрували шабельні бої, вихованці Федерації ушу/гунфу і цигун вийшли з показовими виступами, ЛеМава показала танець з шаблею, Ілля Володін - роботу з батогами, представники Федерація айкідо йосінкан - одиночні та парні вправи з ножем і мечем, а також вправи із самозахисту.

Навколо центрального майданчика розташували ятки з металевими виробами. Майстер Віктор Кузнєцов серед іншого привіз на продаж, як він зауважив, один із найкращих свої виробів - тростину, яку робив майже два місяці.

"Матеріал - груша, інкрустація - рогом та кісткою, патенування, складна мініатюрна різьба, оформлення дорогоцінними металами", - розповів він.

За його словами, робота з металом для нього є одночасно і хобі, і роботою.

"Все почалося років з 12. Різати я почав з подачі, з благословіння мого вчителя з малювання Віктора Герасимовича. Він зацікавив. Починав з гравюри, потім більш складна робота - барельєф, горельєф. З 2002 року професіонально почав займатися різьбою по дереву та кості. А з 2008 року став приватним підприємцем. Були певні перерви, але зараз працюю щодня по 10-12 годин", - зазначив Кузнєцов.

На запитання, чи прибуткова його справа, відповів:

"Буває по-різному. Інколи продаю лише одну річ на рік і на ці гроші доводиться жити. Річ у тім, що матеріали надто дорогі, та і покупець має бути достатньо заможним, готовим віддати в середньому 300-400 доларів за виріб".

Каже, що не має власного виробу, який було б жаль продавати.

"Річ не у тім, щоб заробити. Просто у моїй роботі є емоційний складник. Це означає задоволення від того, що ці речі приносять радість покупцям. Людина, купуючи виріб, отримує частинку моєї душі", - розповів майстер.


Зараз ви читаєте новину «У Києві виготовили найменшу давньоруську сокиру та показали шпагу-змію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути