понеділок, 07 серпня 2006 20:29

Болгарські археологи знайшли унікальний кинджал

 

У центральній Болгарії археологи знайшли рідкісний зразок холодної зброї - кинджал зі сплаву золота і платини, викуваний 3 тисячі років тому. Про унікальний клинок компанії BBC повідомив Божидар Димитров, директор Національного історичного музею в Софії.

Клинок довжиною 16 сантиметрів, за словами Димитрова, дотепер настільки гострий, що ним можна голитися. Древній кинджал знайшли у числі інших артефактів, що знаходилися в похованні багатого фракійця біля сучасного села Дубово. У гробниці знаходилося також більше 500 мініатюрних золотих предметів. Те, що клинок був зроблений зі сплаву золота і платини свідчить, на думку вченого, про високий рівень металообробки в древніх фракійців.

Кинджал з Дубово - одне з багатьох археологічних везінь, що випали на долю болгарських учених за останні роки. Серед знахідок недавнього часу виділяються золота похоронна маска, древній фракійський храм і тисячі прикрас, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Болгарські археологи знайшли унікальний кинджал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі