четвер, 13 жовтня 2011 12:00

80 будинків сяють різними кольорами на берлінському фестивалі світла
17

Фестиваль світла в Берліні
Фото: Фото: Reuters
Фестиваль світла в Берліні
Фестиваль світла в Берліні
Фестиваль світла в Берліні
Фестиваль світла в Берліні

У середу, 12 жовтня, в Берліні стартував Фестиваль світла. Захід проходить у столиці Німеччини вже всьоме. Фестиваль триватиме до 23 жовтня.

У проекті задіяно більше 80 будівель, в числі яких Бранденбурзькі ворота, Берлінський собор, Головний вокзал Берліна, будівлі на Музейному острові та палац Шарлоттенбург, повідомляє Gazeta.ru.

Оформленням Берлінського собору, зокрема, займатиметься віденська художниця і дизайнер у ЗМІ Тереза ??Мар. Про це повідомляє сайт euromag.ru.

Також у програмі фестивалю - музичні виступи, джазові концерти, феєрверки, марафон по нічному місту, а також Ніч відкритих дверей 16 жовтня, під час якої з 19.00 буде відкрито більшість музеїв Берліна, пише travel.ru.

Фестиваль проходить щорічно, починаючи з 2005 року, у другій половині жовтня і триває майже два тижні.

Щорічно тисячі туристів прагнуть потрапити на цей фестиваль, читаємо на сайті calend.ru. "Запали світло, хай він сяє" - гімн фестивалю, написаний спеціально для нього.

Уперше організував це дійство бургомістр Берліна Клаус Воверайт. Метою даного заходу була ідея показати, що вночі місто не менш прекрасне, ніж удень, а ще - як можна зіграти справжню симфонію, за допомогою феєрверку, лазера та світла.

Уперше фестиваль відбувся в 2005 році та відразу набув великої популярності. Сьогодні він має на меті не тільки показати Берлін у "вигідному світлі", а й демонструє, яке величезне значення грає освітлення в тому, щоб створити сприятливу атмосферу в сучасному місті, де відбувається постійне зростання урбанізації. Багато городян вважають, що художники й майстри фестивалю відкривають гостям справжнє обличчя їх рідного міста - трохи таємничого та загадкового.

Зараз ви читаєте новину «80 будинків сяють різними кольорами на берлінському фестивалі світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути