Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2011 08:00
Левко Лук'яненко
Левко Лук'яненко
Громадський діяч, колишній народний депутат України. Багатолітній в'язень радянських тюрем і таборів. Письменник

У справах скасування звань Героїв України замішана Росія

У Вищому адміністративному суді нещодавно розглядалась низка справ про позбавлення звання Героя України поета Василя Стуса та пісняра Володимира Івасюка. Відповідні позови подав донеччанин Володимир Оленцевич, який перед тим судився через присвоєння геройства Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Як бачимо, маємо нині в Україні владу п'ятої московської колони, яка зацікавлена убити в українців почуття національної гордості та свідомості.

З цього також очевидно, що у справах скасування звань Героїв України замішана Росія, яка устами Кирила поширює свій "русскій мір". Москва створила нову концепцію. У ХІХ столітті було слов'янофільство, як ідейна зброя Російської імперії. Потім вони знайшли світову теорію Маркса, яка давала теоретичне обґрунтування необхідності загарбання усього світу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чому донецький адвокат вимагає забрати звання у Героїв України Стуса й Івасюка?

Тепер, після першої фази розпаду Російської імперії, та її частина, яка залишилась, мріє знову відродити свої володіння. Тому вони й придумали нову ідеологему "русскій мір", яка твердить, що є великороси, малороси, бєлороси і ще якісь "роси"... - тобто варіанти російської, московської нації.

З такої точки зору, для "русского міра" і Стус, і Бандера, і Шухевич, й Івасюк - усі українські герої - є шкідливими, бо вони заважають відроджувати Російську імперію.

Обґрунтувати це просто. Ідеологія - це х-фактів, розтлумачених відповідним способом. З нашої точки зору, наприклад, Стус - це борець за свободу і незалежність України, великий, талановитий поет, знакова фігура. Для будь-якої імперії небезпечним, насамперед, є той, кого більше знають і визнають. Отже, з точки зору поширення ідей "русского міра", сам факт Стуса дуже шкідливий. Саме тому вони й нищать його ім'я, як і викреслюють з підручників бій під Крутами, Голодомор тощо. Усе це відповідає загальному плану Російської імперії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як живеться людині зі званням Герой України?

Щодо Івасюка, то він писав чудові українські пісні. Якби вороги були трохи хитріші, вони б не намагались забрати у нього звання Героя. Згадайте, Івасюка знайшли повішеним на дереві. Усі здогадувались, що повісили його кдбісти за його український дух. Нещодавнє намагання позбавити Івасюка звання Героя України якраз і підтверджує той факт, що він не сам повісився, а його повісили. Адже він, як і Стус, був шкідливий для Російської імперії. І нині він продовжує стояти поперек ідеї "русского міра".

Але такі ганебні вчинки не минають просто так. Ця влада спромоглась налаштувати проти себе не лише захід та центр України, а й власну ідеологічну базу на півдні та сході нашої держави. Там люди так само шкодують, що провели Януковича та його банду до владних крісел. Проте, на жаль, ця влада не зважає навіть на те, що підірвала до себе народну довіру. Я думаю, що її представники, як люди азіатської цивілізації, що звикли керувати силою, будуть продовжувати й далі діяти у своєму дусі.

Зараз ви читаєте новину «У справах скасування звань Героїв України замішана Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

342

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути