субота, 26 березня 2016 09:05
Леонід Єзерський
Леонід Єзерський
Леонід Єзерський

Прийняти рішення

– Коли почав зустрічатися з дівчиною, з'явився стимул. Сам заробив на весілля, купив машину, – каже 20-річний Микола за кермом Mercedes.

Місяць тому їде в Білу Церкву. Підібрав мене на трасі Київ – Одеса. Він – додому, я – автостопом на море.

– Працюю майстром з ремонту автомобілів. Їжджу в Бельгію на заробітки. За машину віддав 2 тисячі євро. Вона з документами, не розмитнена, – продовжує.

Біля Білої Церкви підбирає далекобійник, на вигляд, років за 50.

– Коли в армію забирали, відправили на водійські курси. Так і став водієм. Далі сім'я з'явилась, треба було дім будувати. То вже й не шукав іншої роботи. Цю полюбив, – розповідає.

В Умані сідаю до 27-річного Дениса. Працює в будівельній компанії. З півгодини телефон не замовкає. Його 30-річний підлеглий, промисловий альпініст, цього дня упав з об'єкта й розбився насмерть. По кілька разів зідзвонюється з керівником своєї фірми, з колегою, з рідними загиблого.

– Такий хороший хлопець був. Узяв халтуру – і розбився. Лишилися дружина й маленька дитина. Мушу допомогти організувати похорон. Я за 100 працівників відповідаю. Закінчив будівельний університет у Харкові. Рідні пропонували допомогти влаштуватися на хорошу роботу не за фахом. Захотів свою дорогу шукати. Дуже моя мудра дружина допомогла. Коли стало питання: куди йти, вона сказала: "Іди мети". І я пішов мести сміття на будівництві. Потім доріс до прораба. Зараз – один із керівників.

Я їду на море подумати, куди далі рухатися в житті. Зібрався звільнитися з компанії, в якій сім років працюю. Моя найкраща подруга – теж мудра. Допомогла мені напередодні, сказавши, що можемо бути лише друзями. По-іншому прийняти рішення для змін не виходило.

Зараз ви читаєте новину «Прийняти рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути