понеділок, 30 грудня 2019 02:24

Їх чекали всі: назвали найкращі серіали 2019 року

Їх чекали всі: назвали найкращі серіали 2019 року
Серіальний формат дає можливість вести розширене оповідання, показувати персонажів на різних етапах життя, розвивати історії в довгостроковій перспективі і вводити нові сюжетні лінії Фото: Esquire

Серіали стали складним продуктом, який вбирає дух часу. З їх популярністю пов'язують так званий ефект Флінна - поступове підвищення показників коефіцієнта інтелекту (IQ) з плином років, як в окремих країнах, так і в цілому по світу. До створення серіалів підключилися визнані кінорежисери: Мартін Скорсезе, Стівен Спілберг, Девід Фінчер і брати Коен.

Серіальний формат дає можливість вести розширене оповідання, показувати персонажів на різних етапах життя, розвивати історії в довгостроковій перспективі і вводити нові сюжетні лінії, пише Cameralabs.

Тут представлені кращі серіали 2019 року, що заслужили високі рейтинги, престижні нагороди і глядацьке визнання, найяскравіші новинки сезону.

"Відьмак". Це класична фентезійна казка про війну, магію і пророцтва, з гротескними монстрами, закрученим сюжетом, інтригами.

"Мандалорец". Серіал відкриє перед глядачами всесвіт Зоряних воєн. Дії розгортаються на околиці далеких галактик в період між падінням Галактичної Імперії і створенням Першого Ордена, де і виживають головні герої - найманець мандолорец і юний джедай Йода.

"Чим ми зайняті в тіні". Перенесена на телеекрани комедійна кінокартина Тайки Вайтіті і Джеймі Клемента "Реальні упирі" сподобалася глядачам. Головні герої змінили новозеландську прописку на американську. Це історія про представників потойбічного світу, які крім постійного угамування спраги повинні вирішити тисячі несподіваних побутових проблем. Кожен з героїв володіє "потойбічними" особливостями - до звичайних вампірів додалися їх енергетичні побратими. Є в компанії і дівчина-суккуб, якій під силу закохати в себе будь-якого смертного і безсмертного.

"Бачити". Це науково-фантастичний епос, що охоплює історію поколінь і наповнений ефектними сценами баталій. Дія відбувається в майбутньому. Через століття після того, як через смертоносний вірус населення планети скоротилося до менше 2 млн чоловік, ті, що вижили залишилися без зору. У деяких людей розвинулися особливі здібності, що дозволяють відчувати наміри інших. Більшість живуть в маленьких селах і ведуть спосіб життя мисливців або збирачів. У створеному сценаристом Стівеном Найтом і його творчою командою антиутопічному світі зір - це міф. Всі, хто насмілюється про нього говорити, іменуються єретиками, приреченими на спалювання на вогнищах за розпорядженням королеви. Це світ, в якому Баба Восс і його кохана Магра стають батьками зрячих близнюків, поява яких здатно перевернути систему переконань суспільства.

"Пацани". Темна сторона супергероїв - область, в яку і раніше вторгалися кіновиробники, але не з такою глибиною і вдумливістю, як в "Пацанах". Ця фантастична історія розігрується як містерія, сатира, битва розумів, картина, що піднімає тему небезпеки поклоніння кумирам, яку можна розглянути в контексті нинішньої ери одержимості соціальними мережами і спрагою слави.

"Мисливець за розумом". Продовження успішного проекту від майстра детективних трилерів Девіда Фінчера. В об'єктиві камери пара спеціальних агентів ФБР в особі Холдена Форда і Білла Тенча (реальні прототипи), які в кінці 70-х займаються кримінальної психологією. Для того, щоб навчитися розуміти спосіб мислення особливо небезпечних злочинців і зловити тих, що в даний момент чинять звірства, ФБРівці опитують які перебувають в ув'язненні лиходіїв. У достовірності того, що відбувається на екрані важко засумніватися, адже велика частина історій взята зі спогадів автора першоджерела, який працював психологом в ФБР.

"Життя після смерті". Драма з елементами комедії розповідає глядачеві історію Тоні, який важко переживає смерть дружини. Його неодноразово відвідують суїцидальні думки, всередині нього відбувається переоцінка цінностей. Єдине, що утримує героя від самогубства - собака, про яку нікому буде піклуватися. Тоні приймає рішення жити для себе, одним днем, не замислюючись про наслідки вчинків. З цим не може змиритися його сім'я, всіма силами намагається повернути героя в нормальну колію. І герой починає повільний зворотний перетворення з саркастичного безпринципного циніка в нову версію себе.

Кримінальна драма "Неймовірне". Це одна з кращих кримінальних драм 2019 року, творці якої в однаковій мірі сфокусувалися на ґвалтівника з його злочинами і на системі кримінального правосуддя. У центрі сюжету є таємниця і ключове питання, що пронизує 8 епізодів: що мотивує людину потенційно стати серійним ґвалтівником? Серіал фокусується на жертві, на тому, як до неї звертаються в системі правосуддя, як почувається потерпіла, коли її свідчення "розвалюються".

"Чорнобиль" від HBO. Успіх серіалу приголомшливо. Режисер Юхан Ренк вже зарекомендував себе роботами в таких надуспішні і знакових проектах, як "У всі тяжкі", "Вікінги" і "Ходячі мерці", знімав кліпи для Мадонни і Девіда Боуї. Акторський склад так само на висоті з знаменитостей на головних ролях Стеллан Скарсгорд і Емілі Уотсон. Найбільше запитань виникало до "творцю" і сценаристу Крейгу Мазіну, який перш займався в основному фривольними комедіями.

Причиною успіху і певної критики на пострадянському просторі є те, що серіал, названий "історичним", відповідає реальній історії не більше, ніж, скажімо, "Вікінги". Спрощений погляд на політичні та громадські процеси, що відбувалися в СРСР, прищеплений західним глядачам півстоліття тому, робить світ "Чорнобиля" знайомим і зрозумілим основній цільової аудиторії. Викручені до межі драматизм і видовищність змушують падати вертоліт, що насправді впав через півроку, миттєво вмирати водолазів, двоє з трійці яких живуть досі. На руку драматизму грає і гіпертрофований натуралізм, де атмосфера страху і страждання вмираючих від променевої хвороби розпалює атмосферу практично до хоррорної. Тримається ця конструкція завдяки уважному ставленню до деталей відтворюваного радянського побуту, на яку вказує більшість.

"Статеве виховання". Головний герой комедійно-драматичного серіалу Отіс Мілберн вчиться в середній школі маленького містечка. В один із днів, потрапивши в немилість до шкільного хулігана, Отіс консультує того з приводу сексуальних проблем (мати хлопчика на щастя виявляється сексотерапевта). Незважаючи на те, що хлопчик сам є незайманим, все проходить успішно і про це дізнається знайома хлопчика Мейв Вайлі, яка пропонує йому продовжити роздавати консультації ... але вже за гроші. Бажаючи зблизитися з нею і вирішити власну проблему, Отіс погоджується на пропозицію.

"Новий папа". Популярний і скандальний серіал "Молодий тато" від Паоло Соррентіно з Джудом Лоу в головній ролі справив цілком собі фурор. У прийдешньому сезоні до вже знайомим акторам додадуться нові зірки, серед яких Джон Малкович. Передбачається, що новий сезон буде самостійним твором, але напевно говорити про це не можна - сценарій тримається в найсуворішій таємниці. Втім, збереження старої команди з Соррентіно в особі автора сценарію немає причин думати, що продовження буде гіршою першій частині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінокритики розповіли, які нові фільми не варто дивитися

"Легіон". Серіал показує високі оцінки. Критики порівнюють те, що відбувається на екрані з творами Девіда Лінча. Дія фільму відбувається в голові у головного героя, який бачить паралельний всесвіт, населену мутантами. Найдивовижніше, що те, що відбувається можливо не є породженням хворого розуму Девіда.

Американський кінорежисер Квентін Тарантіно із розмовою з головним редактором сайту Awards Ace розповів, які фільми у 2019 році його вразили найбільше. "Минулої ночі говорив з Квентіном Тарантіно. Хотів дізнатися про його улюблені картини 2019 року. Ось вони: Ірландець, Капкан, Доктор Сон", – написав журналіст у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Їх чекали всі: назвали найкращі серіали 2019 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути