неділя, 09 червня 2019 01:45

Як здолати жіночі ревнощі

Любов і ревнощі часто ходять разом, і це справедливо: тільки ревнощі на грунті любові дозволяють відкрито виявляти всі свої претензії і образи коханому. Як у жінок проявляються ревнощі, чим небезпечні її види та як їх здолати, пише allwomens.ru.

Ревнощі – образа: мною нехтують

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Ви боїтеся втратити увагу оточуючих і ваші ревнощі не інтенсивні, але всеосяжні. Чоловік весь час працює, "з вами не радиться", кіт лащиться до подруги, а "вами нехтує". У вас жевріє підозра, що комп'ютер і книга для близької людини важливіші за вас, адже він від них не відривається. А чисто сексуальну зраду вам пробачити нескладно, особливо швидкоплинну - якщо після неї каються, клянуться, що "більше ніколи, бо ви - найкраща!" І повертають вам свою увагу і турботу.

Як проявляється. Образою на того, кого ревнують: "Як він міг мене, таку чудову, не оцінити і не порахуватися з моїми інтересами?" З боку ви можете виглядати зовсім не ревнивою. Але в душі часто тліє вогник ревнивої досади.

Чим небезпечні. Постійними конфліктами з оточуючими. Якщо дати такої ревнощів волю, поступово порушуються відносини не тільки з рідними, а й просто зі знайомими людьми.

Як гасити. Пояснюйте собі мотиви поведінки іншої людини, свідомо відмовившись від того, що "він вами навмисно нехтує". І знайдете істину.

Ревнощі як спосіб самоствердження: усі повинні любити тільки мене

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Деякі потребують постійного підживлення своєї цінності. І для них болісно усвідомлювати, що інші люди ставлять когось на сходинку вище. Жінка такого типу ревнує, коли її чоловік ввічливий з іншими жінками. Вона ревнує колишнього коханця до його нової подруги, хоча сама щаслива в шлюбі. Їй би хотілося, щоб коханець сумував за нею вічно. Вона ревнує начальство до колег, продавщицю - до покупців.

Як проявляється. Прикрістю: "Виходить, я погана!". Стражданням і самозвинувачуванням. Часто така жінка прагне стати ідеалом. Деякі приймаються принижувати інших.

Чим небезпечні. Вона змушує ставити перед собою нереальну мету: перетворитися на досконалість. Іноді псує відносини з оточуючими через спроби усіх принизити.

Як гасити. Треба усвідомити, що від чудових жінок теж йдуть чоловіки, досконалість набридає. Утримати когось дозволяє тільки ваша неповторність. Якщо ваш чоловік живе з вами, значить, він любить вас. А наскільки ви гарні для касирки в супермаркеті - чи не байдуже вам?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чому не варто дорікати чоловікам

Ревнощі власниці: моє, не віддам!

Ви ревнуєте тільки близьких - чоловіка, дітей, батьків - до тих, хто виходить за межі цього кола. Наприклад, чоловіка - до свекрухи або дітей - до друзів. Ваші ревнощі глибокі і болючі. Ревнощі до роботи, до навчання або до комп'ютера вам незнайомі. Ви розумієте, що робота у вас чоловіка не відбере, а його нова молода заступниця - навіть дуже. Нерідко ви ревнуєте до минулого, вам важко вибачити фізичну зраду і тінь "третьої зайвої" довго літає над вашим ліжком.

Як проявляється. Гнівом і відкритими звинуваченнями. Ви самі за собою цю особливість знаєте, та й іншим вона добре помітна.

Чим небезпечні. Перше: в гніві можна наговорити зайвого, а потім доводиться вибачатися, мучитися каяттям. Друге: несправедливі звинувачення і вимоги бути тільки з вами іноді підштовхують партнера до зради.

Як гасити. Чесно в ній зізнаватися собі та іншим: "Так, я ревнива!" Коли ми в чомусь зізнаємося, управлятися з цим куди простіше. Корисно відокремити тих, кого ви маєте законне право ревнувати - чоловіка від усіх інших, дітей та іншої рідні.

Підозрілі ревнощі: доведи мені свою любов

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Ви зазвичай ревнуєте найголовнішу для вас людину, частіше коханого чоловіка, рідше - дитину або маму, іноді наставника, шефа. Ви не вірите, що важливі для нього, і весь час підозрюєте його в тому, що він розігрує любов, а сам використовує вас у своїх інтересах, бреше і прикидається. І кожна його посмішка на чужу адресу зміцнює ваші підозри.

Як проявляється. Тихо і довго кипить, проявляючись дратівливістю, підозрілістю: "А з чого це він такий щедрий? Зрадив? ", І вимогливістю: "Доведи, що любиш!" Часто завершується бурхливим спалахом, який схожа на тотальну недовіру.

Чим небезпечні. Постійні вимоги масштабних доказів любові від чоловіка ("Не спілкуйся зі своїми друзями", "кинь свій теніс"), від сина ("Не вступай в закордонний вуз") відштовхують від такої жінки і першого, і другого.

Як гасити. Завдання не з легких. Допомагає тотальний самоконтроль - що і як говорити. І постійне нагадування собі про те, наскільки просто образити іншого недовірою і втратити назавжди.

Ознака того, що чоловік вас любить - це помірковані ревнощі. Адже якщо у нього є почуття до вас, то йому хочеться для вас бути найкращим. При цьому будь-яке порівняння з іншим чоловіком, якщо воно не на його користь, дратуватиме його. Також його можуть дратувати і ваші друзі чоловічої статі, з якими ви будете розмовляти по телефону або вітатися на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Як здолати жіночі ревнощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути