середа, 27 березня 2019 16:49

Показали, як працюють астронавти у відкритому космосі
4

У п'ятницю, 22 березня астронавти NASA Енн Макклейн і Нік Хейг виконали 214-й вихід у відкритий космос із Міжнародної космічної станції. Вони виконували роботи на зовнішній поверхні орбітального комплексу.
Фото: NASA
Шестигодинний вихід у космос транслювали онлайн на офіційному сайті NASA.
За 6 годин проведених у космосі, астронавти встановили три блоки адаптерів, підключили до них три нових літій-іонних акумулятори, що заряджаються від однієї з сонячних батарей МКС.
 Вага кожного акумулятора 150 кг. Це новий тип акумуляторів, які будуть застосовувати на борту. До цього на космічній станції використовували нікель-водневі батареї.

У п'ятницю, 22 березня, астронавти NASA Енн Макклейн і Нік Хейг виконали 214-й вихід у відкритий космос із Міжнародної космічної станції. Вони виконували роботи на зовнішній поверхні орбітального комплексу.

Це був перший вихід у космос, із серії запланованих, для робіт із енергоносіями станції. За 6 годин проведених у космосі, астронавти встановили 3 блоки адаптерів, підключили до них три нових літій-іонних акумулятори, що заряджаються від однієї з сонячних батарей МКС. Вага кожного акумулятора 150 кг. Це новий тип акумуляторів, які будуть застосовувати на борту. До цього на космічній станції використовували нікель-водневі батареї.

6-годинний вихід астронавтів у космос транслювали на офіційному сайті NASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США знову відправлять астронавтів на Місяць

29 квітня, запланований другий вихід із серії для заміни батарей. Це мав би бути перший в історії вихід одразу двох жінок-астронавток у відкритий космос Енн Макклейн та Крістіни Кох. Та після проведених у відкритому космосі робіт, Макклейн заявила, що їй не підходить розмір нагрудної частини скафандру. Інший скафандр для астронавтки не встигнуть підготувати.

Тому Макклейн замінить астронавт Нік Хейг.

Росія запустила на орбіту Землі невідомий супутник, який демонструє "ненормальну поведінку". США стурбовані та припускають: це може бути космічна зброя.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як працюють астронавти у відкритому космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути