Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2018 14:19

Це може бути зброя - на орбіті Землі засікли російський супутник

Росія запустила на орбіту Землі невідомий супутник, який демонструє "ненормальну поведінку". США стурбовані та припускають: це може бути космічна зброя.

Заяву зробила Ілім Поблет, помічник секретаря США з контролю над озброєнням, 14 серпня в Женеві, Швейцарія, на конференції ООН із роззброєння. Представник російського уряду назвав супутник "інспектором космічних апаратів", пише Independent.

Автор: independent.co.uk
   Від імені США Поблет висловила стурбованість протисупутниковою зброєю, яку розробляє Росія
Від імені США Поблет висловила стурбованість протисупутниковою зброєю, яку розробляє Росія

"Рухи об'єкта по орбіті не можна порівняти ні з чим, баченим раніше. Ми не знаємо напевно, що це таке, і не маємо жодного способу перевірити, - сказала Ілім Поблет. - Наміри Росії неясні та сигналізують про дуже тривожний розвиток подій".

Представниця США нагадала нещодавні заяви командувача космічними силами Росії про те, що ухвалення "нових прототипів зброї" - ключова мета РФ. Від імені США Поблет висловила стурбованість протисупутниковою зброєю, яку розробляє Росія.

Російський дипломат Олександр Дейнеко назвав заяви США "необґрунтованими, наклепницькими звинуваченнями, заснованими на підозрах і припущеннях".

"Ми вважаємо, що США повинні підтримати договір про запобігання гонки космічних озброєнь, який розробила Росія з Китаєм. Треба активно працювати над документом, який би на 100% відповідав інтересам безпеки американського народу", - висловився Дейнеко.

Такий договір не буде гарантією того, що Росія перестане випробовувати і накопичувати космічну зброю, вважає Поблет.

Автор: independent.co.uk
  Володимир Путін на прес-конференції розповідав про нові види озброєння Росії: крилаті ракети з надпотужними ядерними установками і мобільний військовий лазер, який зможе знищувати об'єкти в космосі.
Володимир Путін на прес-конференції розповідав про нові види озброєння Росії: крилаті ракети з надпотужними ядерними установками і мобільний військовий лазер, який зможе знищувати об'єкти в космосі.

Фу Конг, посол Китаю з питань роззброєння в космосі, закликав до предметних дискусій з цього питання.

"Китай завжди виступав за мирне використання космічного простору. Ми проти розміщення зброї, гонки озброєнь у космічному просторі, а тим паче перетворення космосу на поле бою", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США до 2020 року створять космічні війська

Раніше цьогоріч американська розвідка публікувала попередження про "руйнівну протикосмічну зброю", яку Росія та Китай розробляють разом. До використання вона буде готова найближчими кількома роками, писали американці.

1 березня 2018-го Володимир Путін під час послання Федеральним зборам розповідав про нові види озброєння Росії: крилаті ракети з надпотужними ядерними установками і мобільний військовий лазер, який зможе знищувати об'єкти в космосі.

Зараз ви читаєте новину «Це може бути зброя - на орбіті Землі засікли російський супутник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути