четвер, 26 травня 2016 17:19

Журналіст Павло Казарін розповів про чотири ілюзії України щодо Криму

Журналіст Павло Казарін розповів про чотири ілюзії України щодо Криму

В України є кілька ілюзій щодо Криму. Перша: кримчани самі стали архітекторами процесу зміни статусу півострова.

"Це не так. Якби не російські війська, то нічого б не сталося. Все було б, як у 2005 році – постояли б на мітингах і стали далі жити. Все, що сталося, стало можливо лише завдяки російській армії, а не кримчанам", - про це в інтерв'ю Online.ua розповів журналіст Павло Казарін.

Друга ілюзія: в Криму все погано.

"Повсякденна реальність Криму – це не Сомалі і не ДНР. Життя в Криму – це повсякденне життя російської провінції: всевладдя силовиків, глухість вертикалі, наявність касти недоторканних. При цьому, якщо ти не зустрічаєшся з державою, то можна спокійно жити. Говорити про Крим як про простір, непридатний для життя – неправильно", - сказав журналіст.

Третя: обурення відсутністю партизанського руху.

"Ну який там може бути партизанський рух, якщо 20-тисячне угруповання ВСУ нічого не зробило? Яке у когось є право в таких умовах вимагати від цивільних людей, щоб ті воювали з кадровою армією?"

Четверта ілюзія: в Криму не залишилося лояльних до України людей.

"Це неправда. З Донбасу виїжджає більше людей, ніж з Криму, але це наслідок бойових дій. Люди зі сходу їдуть не через переконання, а заради безпеки. А в Криму снаряди не падали, тому звідти їхали тільки проукраїнські активісти, які боялися, що їх публічність помістить їх в приціл уваги ФСБ. При цьому значна частина кримчан – це проукраїнські налаштовані люди, які не "світилися" ніде і не стали тому їхати"

Зараз ви читаєте новину «Журналіст Павло Казарін розповів про чотири ілюзії України щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути