неділя, 05 вересня 2021 17:47

"Знову, як 1937-го?": кримські татари прийшли під посольство РФ
10

Біля посольства Російської Федерації у Києві відбувся мітинг на підтримку затриманих в окупованому Криму кримських татар
Фото: Сергій Старостенко, Gazeta.ua
Учасники протесту вимагають звільнити усіх п'ятьох викрадених напередодні російськими силовиками кримських татар
Прийшли десятки людей. Тримають у руках плакати "Ні репресіям", "Путін - вбивця", "У Криму, як 1937-го?"
 У селі Первомайське Сімферопольського району після обшуку 4 вересня затримали заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла. Йому росіяни висунули підозру у вчиненні диверсії - загрожує до 15 років тюрми. Політик брав участь у міжнародному заході з деокупації українського півострова "Кримська платформа" наприкінці серпня

Біля посольства Російської Федерації у Києві відбувся мітинг на підтримку затриманих в окупованому Криму кримських татар.

Прийшли десятки людей. Тримають у руках плакати "Ні репресіям", "Путін - вбивця", "У Криму, як 1937-го?", повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Учасники протесту вимагають звільнити усіх п'ятьох викрадених напередодні російськими силовиками кримських татар.

"Організатори мітингу розуміли, що сьогодні вихідний і в цій будівлі фактично немає співробітників посольства. Але кримські татари, які зараз змушені жити в Києві, не зібратися сьогодні не могли", — сказав лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Імперія має зникнути" - Муждабаєв про майбутнє Росії

3 вересня окупанти провели обшук у будинку кримського татарина Ельдара Одаманова в Сімферополі. Нібито - через вибух у селі Перевальне в Криму. Силовики з нашивками "ФСБ" вилучили техніку та забрали чоловіка з собою. Його місцезнаходження не відоме.

4 вересня затримали в Євпаторії та відвезли в невідомому напрямку кримського татарина Шевкета Усеінова.

Того ж дня у селі Первомайське Сімферопольського району після обшуку затримали заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла. Йому росіяни висунули підозру у вчиненні диверсії - загрожує до 15 років тюрми, повідомив 5 вересня голова Меджлісу Рефат Чубаров. За його інформацією, підозру також пред'явили двоюрідним братам Азізу й Асану Ахтемовим.

Понад 40 людей силовики затримали в Сімферополі біля будівлі ФСБ. 4 вересня вони прийшли дізнатися місцеперебування п'яти схоплених окупантами кримських татар.

МЗС України висловило протест у зв'язку з незаконними обшуками та затриманнями мешканців Криму 3-4 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Знову, як 1937-го?": кримські татари прийшли під посольство РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути