субота, 04 вересня 2021 11:41

Російські силовики викрали заступника голови Меджлісу

Російські силовики викрали заступника голови Меджлісу
Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял із дружиною. Чоловіка викрали російські силовики. Фото: facebook.com/Наріман Джелял

В окупованому Криму після обшуку російські силовики вивезли в невідомому напрямку першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

Номерних знаків на авто не було. Про місце знаходження не повідомляється. Про це вранці в суботу, 4 вересня, повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

"Зранку в Криму до першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла прийшли з обшуками. Декілька хвилин тому його вивезли на авто у невідомому напрямку. Пан Джелялов користується великою довірою і підтримкою серед кримчан, нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня", – написав Кориневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти відправили в СІЗО ще двох кримських татар

"Кримська правозахисна група" з посиланням на Заїра Смедлю повідомляє, що вранці Наріман Делял опублікував на своїй сторінці в соцмережі інформацію про обшуки в інших людей, які проходили вночі.

Зокрема, в ніч на суботу в селі Первомайське Сімферопольського району, де розташований будинок Джелялова, відбувся інший обшук. О першій ночі окупаційні силовики затримали Азіза Ахтемова, і ще одного кримського татарина – Ельдара Одаманова.

Російські силовики з нашивками ФСБ відвезли в невідомому напрямку жителя Криму Ельдара Одаманова після обшуку в його будинку в Сімферополі. Обшук проводився в зв'язку з вибухом на газопроводі в селі Перевальному під Сімферополем. Після обшуку силовики вилучили два ноутбуки, два телефони і два флеш-накопичувача.Адвокат Ліля Гемеджі звернула увагу, що в документі була вказана тільки адреса житла. Прізвище та пред'явлене обвинувачення в постанові не зафіксовані. Також силовики привели з собою двох понятих, якими не скористалися.

Зараз ви читаєте новину «Російські силовики викрали заступника голови Меджлісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути