середа, 08 травня 2019 12:57

Здоров'я політв'язня Володимира Балуха погіршується

Здоров'я політв'язня Володимира Балуха погіршується
Також 7 травня до Володимира не допустили представника консульства України в РФ. Фото: з відкритих джерел

7 травня адвокат Ольга Дінзе вкотре відвідала політв'язня Володимира Балуха у виправній колонії №4 міста Торжок Тверської області РФ. Зараз він перебуває у штрафному ізоляторі (ШІЗО), про це повідомляє Кримська правозахисна група.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балуха в казематах катують холодом

Після прибуття до колонії Балуха тричі відправляли до ШІЗО з надуманих причин. Цього разу Володимир повинен вийти 19 травня. Там їсть тільки хліб, п'є воду. За словами адвокатки, стан його здоров'я погіршився. Помітні сильні набряки ніг, що, найімовірніше, свідчить про хворобу нирок.

Також 7 травня до Володимира не пустили представника консульства України в РФ. Причина відмови: за інформацією Федеральної служби виконання покарань, Балух є громадянином РФ. Проте жодної інформації, яка це підтверджує, не надали.

Важливо, що Володимир Балух - громадянин України, "автоматичний" російський паспорт у Криму не отримував. Ба більше, окупаційні суди використовували українське громадянство активіста як одну з підстав взяття його під варту.

Збірку автобіографічних оповідань кінорежисера Олега Сенцова "Жизня" видали в Берліні німецькою мовою під назвою Leben. У 8 оповіданнях йдеться про свободу та самовизначення, близькість, сім'ю та дружбу, втрати та кохання.

Зараз ви читаєте новину «Здоров'я політв'язня Володимира Балуха погіршується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути