понеділок, 24 грудня 2018 14:20

Замалювали "Слава Україні": полонений моряк написав лист із СІЗО

Замалювали "Слава Україні": полонений моряк написав лист із СІЗО
Андрій Ейдар написав лист з російського СІЗО Фото: соцмережі

Один із полонених українських моряків у РФ 19-річний Андрій Ейдер написав листа із СІЗО. У ньому розповів про умови утримання та свої сподівання.

"Умови …можна сказати нормальні. Є книги, електрочайник, холодильник, батареї гріють, могло бути набагато гірше. Рани загоюються, можу ходити нормально, кульгаю. По сходах підніматися та спускатися важко, на жаль, сильне навантаження на ноги, руками за поручні хопаюся та йду. Банально, поки не можу ногу лежачи вертикально догори підняти, немає сили", – ділиться військовий.

Послання моряку написала журналістка Таїсія Турчин. Відповідь опублікувала у Facebook.

"Нескладно помітити замальовані цензором кілька слів. Нам в редакції знадобилося секунд 5, щоб зрозуміти, які ж слова збентежили тюремних цензорів путінського режиму", - написала журналістка у публікації. Замальованими словами були "Слава Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До полонених моряків підсилають невідомих, яких представляють адвокатами

Всього у РФ перебуває 24 полонених українських моряків.

"Мрію, щоб нас відпустили принаймні до кінця січня, але мені здається, що моїй мрії не судилося здійснитися. Гадки не маю, на скільки це все затягнеться, півроку, рік… Ці допити, зустрічі з різними людьми. Найважче – дивитися у вікно та бачити у далині сотні машин, людей, які вільні. Здається, ось вона, – свобода, вона так далеко і так близько", - пише Андрій Ейдар.

25 листопада у Керченській протоці російський прикордонний корабель протаранив рейдовий буксир українських військових. Відомо, що 2 українських військових малих броньованих артилерійських катери та рейдовий буксир переходили планово та відповідно до міжнародних норм з порту Одеси до порту в Маріуполі.

Росія захопила судна та взяла в полон 24 українських моряків, яких згодом арештували в окупованому Криму та вивезли до московських СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Замалювали "Слава Україні": полонений моряк написав лист із СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути