Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2024 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Військово-морські сили ЗСУ прокоментували вибухи у Криму

Військово-морські сили ЗСУ прокоментували вибухи у Криму
Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук прокоментував вибухи у Криму. Фото: mediacenter.org.ua

Сили оборони України не застосовують зброю для ударів по населенню чи цивільних об'єктах.

Про це сказав речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі "Радіо Свобода", коментуючи вибухи у Севастополі, що в тимчасово окупованому Криму.

"Ми не завдаємо вогневої поразки щодо цивільних об'єктів, населення. Але якщо такий інцидент мав місце, то нагадаю, що українська влада неодноразово попереджала, що перебувати поряд з військовими об'єктами РФ не варто. Якщо інформація правильна і серед загиблих є люди, які приїхали до українського Криму з так званої РФ, то насправді тут більше питання до них", - сказав речник ВМС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму не може бути жодних "пляжів" і "туристичних зон" - Подоляк

Дані про події у Севастополі верифікуються, а інформація, що є в публічному просторі, може свідчити лише про те, що росіяни вчергове нехтують цивільними, сказав Плетенчук.

Минулої неділі у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. У Севастополі чули вибухи зі сторони Козачої бухти. Також було гучно в районі Євпаторії на заході Криму.

Російське міноборони заявило про нібито збиття чотирьох американських ракет ATACMS. Також окупанти заявили, що унаслідок обстрілу Севастополя нібито постраждали понад 150 і загинули четверо осіб.

Також впродовж ночі лунала серія вибухів біля кількох населених пунктів на півострові. Була пожежа біля центру космічного зв'язку російських окупантів поблизу Євпаторії.

Зараз ви читаєте новину «Військово-морські сили ЗСУ прокоментували вибухи у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути