понеділок, 23 березня 2020 17:00

Влада РФ відмовляється лікувати кримськотатарського активіста

Влада РФ відмовляється лікувати кримськотатарського активіста
Влада РФ відмовляється лікувати кримськотатарського активіста. Фото: pixabay.com

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку із незабезпеченням російською стороною необхідного медичного обстеження та лікування незаконно утримуваного на території РФ громадянина України Сервера Мустафаєва.

Про це повідомляється на офіційному сайті МЗС.

Останніми днями у Сервера тримається висока температура, спостерігається сухий кашель, сильний головний біль та слабкість у всьому тілі. З огляду на пандемію коронавірусної інфекції нового типу COVID-19, це дуже тривожні симптоми. Але окупаційна російська влада їх ігнорує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму виявили першого інфікованого коронавірусом

"Наполягаємо на негайному проведенні медичного обстеження громадянина України С. Мустафаєва в спеціалізованому медичному закладі відповідно до міжнародних стандартів, у тому числі з метою виключення можливості його зараження коронавірусною інфекцією COVID-19, та забезпеченні кваліфікованою лікарською допомогою в умовах місця несвободи", - йдеться в повідомленні.

МЗС України закликало міжнародну спільноту посилити політичний, економічний та санкційний тиск на Росію з метою припинення на її території грубих порушень прав людини та звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України.

Кримськотатарський активіст, громадський діяч Сервер Мустафаєв майже 2 роки незаконно утримується Росією з політичних мотивів за сфабрикованими звинуваченнями у терористичній діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Влада РФ відмовляється лікувати кримськотатарського активіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути