Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2018 13:07

"Він не ниє" - сестра розповіла про стан Сенцова

"Він не ниє" - сестра розповіла про стан Сенцова
Олег Сенцов, незважаючи на підірване здоров'я, не скаржиться на життя. Фото: Українські новини

У Олега Сенцова, який припинив голодувати, серйозні проблеми зі здоров'ям, але він на життя не скаржиться.

Про це в інтерв'ю DW розповіла двоюрідна сестра режисера Наталія Каплан. Вона приїхала на отримання премії Сахарова, яку присудили Сенцову.

"Безумовно, він вийшов із голодування з досить серйозними втратами для здоров'я. Поки ніхто не може сказати, чи зможе він повністю відновитися. Він заробив собі ішемію, аритмію - це тільки те, що стосується серця.

Психологічно він анітрохи не змінився. Як не дивно, після цих чотирьох з половиною років він - все той же Олег. По-моєму, його в принципі нічого не може зламати. Працює дуже активно. Або не скаржиться. Якщо Олег скаржиться, це означає, що все не просто погано, а катастрофічно погано. Тому що він не з тих, хто буде нити і скаржитися на долю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцова переводять із медчастини в колонію

Я сподіваюся, що політики побачать у Олега не просто прізвище чергового політв'язня в Росії, яких там дуже багато. А побачать людину і почнуть якось більш активно шукати важелі, щоб вирішити цю ситуацію, знайти інструменти тиску на Путіна, щоб витягнути Олега, і не тільки Олега", - сказала Наталія.

Український режисер, політв'язень Олег Сенцов, якого незаконно утримують у Росії, отримав премію академіка Сахарова "За свободу думки". Із цієї нагоди під посольством Європейського Союзу пройшла акція #SaveOlegSentsov - присвячена 70-річчю Декларації прав людини.

Зараз ви читаєте новину «"Він не ниє" - сестра розповіла про стан Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути