Ексклюзиви
понеділок, 13 листопада 2017 09:48

Віднесеного на батуті в Крим судитимуть за незаконний перетин кордону

Віднесеного на батуті в Крим судитимуть за незаконний перетин кордону
Михайла Дорошенка вже заочно судили по ст. 204-2 КУпАП за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України. Фото: Крим.Реалії

Студента, якого на надувному батуті віднесло з Лазурного до Криму, судитимуть за незаконний перетин або спробу незаконного перетинання державного кордону України.

Повідомляють, що Михайла Дорошенка викликають до Скадовського районного суду на слухання справи. Про це інформує "Крим.Реалії".

"Михайла Дорошенка вже заочно судили за статтею 204-2 КУпАП за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України - потрапив до Криму поза встановленими пунктами в'їзду-виїзду. У постанові Каланчацького суду сказано звільнити Михайла від адмінвідповідальності через малозначність правопорушення", - йдеться у повідомленні.

18-річний Михайло отримав чергову повістку. Він та його рідні називають суди абсурдними. Не вважають хлопця винним в умисному порушенні українських законів, адже Михайло опинився в Криму не по своїй волі і потім перетинав кордон вимушено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали телефонну терористку

"Спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян підтвердив, що в суді другою стороною у справі виступає Держприкордонслужба. Виклик до суду є наслідком раніше складеного прикордонниками протоколу під час повернення Михайла Дорошенка з матір'ю додому до Луганської області через підконтрольний Україні пункт "Мілове". Документ - для формального виконання юридичних процедур", - йдеться у повідомленні.

У серпні 18-річний студент провів 3 дні у відкритому морі, під сонцем, без води і їжі. Тоді Михайла врятували російські прикордонники.

Зараз ви читаєте новину «Віднесеного на батуті в Крим судитимуть за незаконний перетин кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути