пʼятниця, 16 листопада 2018 06:30

В ООН схвалили нову резолюцію по Криму

В ООН схвалили нову резолюцію по Криму
ООН прийняла резолюцію по Криму. Фото: РБК

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив нову резолюцію щодо Криму "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна".

"Незважаючи на запеклу протидію російської сторони, нову резолюцію із засудженням грубих порушень РФ як країною-окупантом прав людини в українському Криму схвалено сьогодні Третім комітетом ГА ООН", повідомив Петро Порошенко у Twitter.

Резолюція ООН містить положення про долю українських політичних в'язнів Кремля.

"Щоденна боротьба за їхнє звільнення триває. Міжнародна відповідальність за агресію, окупацію, порушення прав людини неминуча. Вдячний державам-членам ООН за незмінну солідарність з Україною", - зазначив Порошенко.

У резолюції, зокрема, міститься вимога до міжнародних організацій та спеціалізованих установ ООН позначати в офіційних документах український півострів лише як "Автономна Республіка Крим та місто Севастополь (Україна), які є тимчасово окупованими Росією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко розповів про дії України щодо "так званих" виборів на Донбасі

Тепер щодо резолюції має відбутися загальне голосування в Генасамблеї ООН, яке очікується в грудні. Для затвердження потрібна проста більшість серед голосуючих держав.

Зараз ви читаєте новину «В ООН схвалили нову резолюцію по Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути