пʼятниця, 16 листопада 2018 11:07

В окупованому Криму масово затримують Свідків Єгови

В окупованому Криму масово затримують Свідків Єгови
На фото - Сергій філатов, керівник кримської регіональної групи Свідків "Сиваш". Фото: Fb/Антон Наумлюк

ФСБ проводить масштабну операцію в Криму - у Джанкої обшукує та затримує за десятками адрес підозрюваних в участі у релігійній організації Свідки Єгови.

Про це повідомляє журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк у Facebook.

"Затримано керівника місцевої регіональної групи Свідків "Сиваш" Сергія Філатова. "Сиваш" була зареєстрована 2015-го та ліквідована 2017-го після заборони Свідків Єгови в Росії", - написав Наумлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі бойовики знищують конкурентів Московського патріархату

Він додав, що агітаційну підтримку операції ФСБ здійснюють співробітники (не журналісти) телеканалу "Вести-Крим". Вони стверджують, що проти Філатова порушено кримінальну справу, а "всі ці люди можливо якось були пов'язані з українськими спецслужбами, принаймні, координувалися вони з харківського центру свідків Єгови".

Важливо, що український адміністративний центр Свідків був і досі розташований у селищі Брюховичі на Львівщині.

У червні 2014-го у захопленому Слов'янську російські бойовики ДНР закатували 4 протестантів. 8 червня терористи "Русской православной армии" приїхали до церкви "Преображення Господнє". Тоді йшло богослужіння з приводу свята Трійці. Бойовики приїхали на автомобілі, який перед тим відібрали у вірянина іншої церкви ("Добрая весть") Геннадія Лисенка. Дияконів Володимира Величка, Віктора Брадарського та 2 синів старшого пастора - 30-річного Рувима і 24-річного Альберта Павенків викрали російські найманці.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму масово затримують Свідків Єгови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути