пʼятниця, 08 червня 2018 16:00

"Тіла поховали в братській могилі" - жорстоке вбивство у Слов'янську

Автор: iPress.ua
  Фото загиблих п'ятидеся́тників від рук російських окупантів
Фото загиблих п'ятидеся́тників від рук російських окупантів

У червні 2014 року у захопленому Слов'янську російській бойовики ДНР закатували чотирьох протестантів.

8 червня терористи "Русской православной армии" приїхали до церкви "Преображення Господнє". Тоді йшло богослужіння з приводу свята Трійці. Бойовики приїхали на автомобілі, який перед тим відібрали у вірянина іншої церкви ("Добрая весть") Геннадія Лисенка.

Дияконів Володимира Величка, Віктора Брадарського, та двох синів старшого пастора — 30-річного Рувима і 24-річного Альберта Павенків викрали російській найманці.

"Коли братів забрали, у "ополченців", швидше за все, не було чіткого наміру їх вбивати. Ймовірно, планували "віджати" машини, полякати. Але щось на цей раз їх розлютило. У сусідній камері чули їхні крики - братів били довго. Щоб міцні чоловіки так кричали, треба було бити дуже сильно. Думаю, мучителі увійшли в раж і в якийсь момент зрозуміли, що загралися. Щоб приховати свої звірства, спробували зімітувати смерть братів у палаючому автомобілі. Бойовики дозволили їм сісти у найдешевшу з наявних машин - в стареньку Chevrolet Evanda, яка належала Віктору Брадарскому. Може бути, сказали: "Їдьте, ми вас відпускаємо"", - розповів вірянин Геннадій Лисенко.

За його словами, коли машина вже їхала, братів почали розстрілювати одиночними пострілами з автоматів Калашникова.

Автор: LB.ua
  Убивці п'ятидесятників у Слов'янську
Убивці п'ятидесятників у Слов'янську

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки на Донбасі у травні загинуло цивільних: назвали цифру

"Розстріл почався о 3:45 ранку, закінчився о 4:00. Логіки в такій тривалій карі не було - кожен постріл був смертельним. Мабуть, кати отримували задоволення від самого процесу. Що було потім? Машина загорілася. Вранці місцеві жителі перенесли останки в морг. Кому належали обгорілі тіла, в той момент ніхто не знав. У морзі вони пролежали до 10 червня, поки там не вимкнули електрику. Після чого тіла поховали у братській могилі біля дитячої лікарні", - додав Лисенко.

Родини загиблих дізналися про долю полонених лише через місяць, після звільнення Слов'янська та виявлення могил страчених.

Убивцями виявилися: житель Слов'янська Євген Пушков, 1979 року народження, житель Макіївки Олег Образцов, 1965 року народження, житель Слов'янська Андрій Чернишов, 1963 року народження.

Зараз ви читаєте новину «"Тіла поховали в братській могилі" - жорстоке вбивство у Слов'янську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути